Recensies

Review: De kroon van de Tearling van Erika Johansen

Dit is zo’n boek dat echt al eeuwenlang op mijn TBR staat, maar waar ik telkens de puf niet voor had. Een nieuwe fantasywereld ontdekken vind ik namelijk soms best wel pittig. Pas zag ik dit boek staan bij de bibliotheek en na het lezen van de eerste bladzijde, die ik enorm goed vond, besloot ik het toch mee naar huis te nemen. Vandaag lees je mijn recensie van dit toffe boek. 

De blurb:

Op haar negentiende verjaardag begint prinses Kelsea Glynn haar gevaarlijke reis naar het kasteel waar ze ­geboren is. Ze komt haar kroon opeisen. Achttien jaar lang werd het koninkrijk geregeerd door Kelsea’s oom, een ­marionet van de Rode Koningin, die het buurland Mortmesme al decennia tiranniseert.
Kelsea draagt de Tearlingsaffier, een juweel met immense ­magische krachten. Ze wordt beschermd door de Wachters van de Koningin, geleid door de raadselachtige en toegewijde Lazarus. Kelsea zal de ridders nodig hebben om te overleven. Haar vijanden zetten duistere moordenaars en duivelse bloedmagie in om te voorkomen dat zij gekroond wordt…

Mijn oordeel:

Ik ben een beetje in de war. Dit boek begon heel erg tof, vol met actie en ik was enorm benieuwd naar de rest van het verhaal. Maar hoe meer mensen er geïntroduceerd werden, hoe meer namen ik vergat. Ik kon maar niet onthouden wie wie was. En dan gebruiken ze zo af en toe ook nog eens andere namen voor dezelfde persoon. Er wordt gesproken over de regent, oom van Kelsea en ook de naam Thomas wordt gebruikt. Dit is allemaal dezelfde persoon. Mace en Lazarus idem, dat is ook dezelfde persoon. Maar het duurde dus lang voordat ik dat doorhad. Hallo verwarring! En dan ál die koninklijke gardisten. Uhh, wie is wie?

Halverwege het boek werd het eindelijk wat logischer in mijn ogen en toen kwam er echt snelheid in het verhaal. Dat zorgde ervoor dat ik toen veel sneller het boek op pakte, want ik hoefde me niet door al die onbekende namen te zwoegen. Het boek was dan ook snel uit toen.

Het einde vond ik erg goed en ik kijk uit naar het volgende deel! Hopelijk worden er dan geen nieuwe personages aan het verhaal toegevoegd, want ik ben bang dat ik dan de draad weer kwijt raak.

Door de moeizame start, maar het sterke einde, ben ik dus erg in de war. Ik geef het boek dan ook 3 sterren. Een goed verhaal, maar door de eerste 200 bladzijdes kan ik het echt geen hogere rating geven helaas.

★★★☆☆

De Kroon van de Tearling – Erika Johansen – Boekerij – 446 pagina’s – €19,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge