Recensies

Review: De macht van Naomi Alderman

Ik kreeg dit boek voor mijn allereerste Hebban Leesclub. Ik was een beetje sceptisch, want zelfs Barack Obama zou het boek hebben aanbevolen. Zou dit boek wel echt zo goed zijn? En zou ik er wel doorheen komen? Of is het allemaal droge stof en is er bijna geen verhaal? 

De blurb:

In De macht ontdekken vrouwen overal ter wereld dat zij de kracht bezitten. Met de minste vingerbeweging kunnen ze folterende pijnen veroorzaken, en zelfs doden. Ineens beseft iedere man op aarde dat hij de macht niet meer in handen heeft. 
De Dag van de Meisjes is aangebroken – maar waar houdt het op?

Mijn oordeel:

Dit boek is mij goed bevallen. Het begin van het boek is een beetje langzaam. Alle hoofdpersonen worden geïntroduceerd en dat zijn er 4. Op dat moment lopen hun verhaallijnen ook nog parallel aan elkaar, dus je weet ook niet wat de onderliggende relaties zijn. Dit zorgde ervoor dat ik vaak even terug moest bladeren om op te helderen wie wie nu was.

Maar na 100 bladzijden ging het boek eindelijk makkelijker lezen. Ik vloog er door heen. Totdat ik bij de laatste 100 bladzijden was aanbeland. Toen kakte het verhaal weer in en was de snelheid er voor mij een beetje uit.

De spanning in dit boek wordt goed opgebouwd. Door het uitgebreide begin en de vele details in het begin, is het later in het boek niet meer nodig om uitgebreid dingen te beschrijven. Dit zorgde ervoor dat de vaart er goed in bleef.

Ik was vaak verbaasd. Wut?! Wat gebeurde daar nu weer? Er gebeuren veel extreme dingen in dit boek. Ook wel dingen die echt heel heftig waren. Dit vond ik nare stukken om te lezen.

En dan de cover. Ik vind hem echt niet mooi. In de leesclub hadden we het over de cover en iedereen vond hem tof en macht al uitstralen. Ik vond hem vooral foeilelijk. De rode kleuren is wel opvallend, maar als ik het boek zelf in de winkel was tegengekomen, had ik het niet opgepakt. Ik weet dat je een boek niet mag beoordelen op de kaft, maar stiekem doe ik dat dus wel.

Ondanks dat ik heel veel aan te merken heb op dit boek, vond ik het wel een sterk verhaal! Het einde vond ik erg goed, juist doordat de vaart er iets uit was, nam ik daar meer details in me op. De e-mails op het einde vond ik al helemaal goed verzonnen. Goede afsluiter is dat!

★★★★☆

De macht – Naomi Alderman – Atlas Contact – 438 pagina’s – €21,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge