Recensies

Review: De tien wensen van Lucy Harte van Emma Heatherington

De tien wensen van Lucy Harte Review

Door de super enthousiaste recensie van Tina besloot ik dit boek ook maar eens te lezen. Maar vond ik het verhaal net zo leuk? Of viel het mij toch een beetje tegen?

De blurb:

√ Altijd blijven dansen!
√ Feesten geven! Een onvergetelijk etentje geven!
√ Je vleugels uitslaan & verre reizen maken! Niet in een goudviskom leven!

Maggie O’Hara weet beter dan wie ook dat je leven in één seconde kan veranderen. Zeventien jaar geleden kreeg zij een tweede kans, toen ze het hart van de veertienjarige Lucy Harte kreeg.

Wanneer Maggies hart wordt gebroken, is ze zo ontdaan dat ze niet meer weet hoe ze verder moet. Dan ontvangt ze onverwachts een brief van Lucy’s oudere broer. Hij geeft haar Lucy’s dagboeken en foto’s.

Geïnspireerd door Lucy’s levenslust en sprankelende persoonlijkheid besluit Maggie om de hartenwens van het meisje te vervullen. Stap één is het vinden van de jongen die Lucy’s hart, háár hart, voor het eerst veroverde. Dat lijkt niet zo moeilijk te zijn. Maar zijn de toekomstdromen van een meisje genoeg om Maggie weer vertrouwen in zichzelf en de toekomst te geven?

De tien wensen van Lucy Harte is een hartverwarmende roman die je laat lachen en huilen.

Mijn oordeel:

Ik vond het zo tof om te lezen over Maggie, want ze is ontzettend levensecht. Ze maakt fouten en vindt zichzelf af en toe totaal niet leuk. Maar door het boek heen groeit ze als personage. Ze leert zichzelf beter kennen en ontwikkelt enorm.

Maar dit boek gaat te snel naar mijn idee. Maggie’s hart is gebroken en ze ligt middenin een scheiding, maar door het dagboek van Lucy vergeet ze dat opeens en gaat ze dingen ondernemen? Dat is wel een erg grote ommezwaai. Dit vond ik totaal niet realistisch. Ook het feit dat er zoveel dingen gebeuren in dit boek in zo’n korte tijd.

Het begin van het boek is erg sterk. Je leert Maggie kennen en heel iets later leren we Simon, de broer van Lucy kennen. Maar het midden kakte een beetje in, vond ik. Daar kabbelt het verhaal maar een beetje voort en gebeurt er eigenlijk niet echt veel. Dit vond ik erg jammer. Daardoor ging de vaart enorm uit het verhaal en pakte ik het boek ook niet zo snel weer op. Hierdoor heeft het best wel lang geduurd voordat ik dit boek eindelijk uit had.

Om met iets positiefs te eindigen: het mooie aan dit boek is dat het vooral op familiebanden gericht is. Het boek draait namelijk niet om Maggie en het vinden van liefde. Dat is maar een klein deel van het geheel. Het boek draait meer om haar relatie met haar familie, maar ook om de relatie met haar vrienden. Ik vond het ontzettend mooi om dat te lezen.

★★★☆☆

De tien wensen van Lucy Harte – Emma Heatherington – HarperCollins – 350 pagina’s – €17,99

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge