Recensies

Review: De zon is ook een ster van Nicola Yoon

Het eerste boek van deze schrijfster, Everything Everything, vond ik ontzettend leuk. Ik ben zelfs naar de bios geweest om de film te zien (welke ook super was!). Toen ik dit boek van haar tegenkwam in de bibliotheek, twijfelde ik geen moment. Deze móest met me mee naar huis! Maar thuis belandde het boek op de bieb-stapel en daar bleef het liggen. Maar ik heb het nu eindelijk gelezen en wat was het goed! En die cover! Wat een pareltje.

De blurb:

NATASHA gelooft in de wetenschap en feiten. Niet in het lot. Of in dromen die nooit uit zullen komen. Ze is zeker niet zo’n meisje dat haar grote liefde ontmoet in een platenzaak in New York. Niet op dezelfde dag dat ze met haar familie uitgezet zal worden naar Jamaica.
DANIEL heeft altijd zijn best gedaan om aan de hoge verwachtingen van zijn ouders te voldoen. Hij zal chirurg worden en geen dichter, zoals hij eigenlijk wil. Maar als hij Natasha ontmoet, ziet hij ineens een andere toekomst voor zich, mét haar. En hij heeft nog twaalf uur de tijd om Natasha daarvan te overtuigen.
Is het toeval of het lot dat Daniel en Natasha samenbrengt op deze allesbepalende dag? Heeft het zin om in dromen te geloven als je weet dat die nooit uit kunnen komen?

Mijn oordeel:

Wat een heerlijk verhaal. Zeker driekwart van de tijd heb ik enorm genoten van dit boek. Ik zat er meteen in en wilde continu maar doorlezen. De hoofdpersonen vond ik ontzettend tof. En ondanks dat dit boek insta-love bevat, alles gebeurt namelijk binnen 1 dag, vond ik het toch heel erg tof en zag ik het door de vingers.

Er zitten veel verschillende aspecten verweven in dit verhaal. Vriendschap, liefde, maar ook familie en tradities. Dit vond ik erg mooi gedaan door de schrijfster.

Maar toen kwam dat einde.. En ik vond het helemaal geen leuk einde.

Ik verwachtte een einde waarvan ik ging huilen, of eentje die in ieder geval mijn hart zou breken. En toen deed ik ‘m dicht en toen gebeurde het niet. Ik voelde niks bij het einde. Dus ik besloot de epiloog nog een keer te lezen, misschien had ik iets gemist? Maar nee, helaas niet. Na de tweede keer de epiloog lezen was ik verward. Dit was zo ontzettend abrupt. Wat moest ik hier nu weer mee? Dit was niet wat ik wilde lezen en ik vond het nog enorm open. (en ik hou niet van open eindes!)

Door het einde moet ik helaas toch een ster minder geven, want ik was echt niet tevreden ermee. Dit is natuurlijk mijn eigen mening en het kan zo zijn dat jij het einde juist heel mooi vond.

★★★★☆

De zon is ook een ster – Nicola Yoon – Querido kinderboeken – 328 pagina’s – €16,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge