Recensies

Review: Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt van Haemin Sunim

Zo af en toe lees ik ook een non-fictie boek. Dit keer koos ik voor Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Wat een lange titel! Het boek klonk veelbelovend: het zou je rust geven in deze drukke wereld. Maar heb ik dat hetzelfde ervaren?

De blurb:

Koreaanse megabestseller over spirituele wijsheid en het belang om rust te vinden in een drukke wereld van een van de invloedrijkste boeddhistische leermeesters van dit moment

Rust vinden in een drukke wereld
De Koreaanse boeddhistische monnik Sunim geeft les over verschillende levenskwesties, van liefde en vriendschap tot werk, levensdoelen en spiritualiteit. Zijn inzichten en adviezen helpen om in het moderne, drukke leven te zoeken naar rustpunten. Zo legt hij bijvoorbeeld uit hoe je mindful kunt omgaan met negatieve emoties als woede en jaloezie. Haemin Sunim laat het belang zien van sterke relaties met anderen en benadrukt dat je vergevingsgezind en mild moet zijn tegenover jezelf.

De prachtige, kleurrijke illustraties fungeren als kalmerende visuele pauzes die ons aansporen rustig aan te doen. Want als jij rustig bent, zal de wereld ook rustig worden.

Oef, dit boek begon heel goed. Het las lekker vlot en het sprak me aan. Maar hoe verder ik kwam in het boek, hoe zweveriger het werd naar mijn idee. En ik hou dus echt niet van zweverigheid.

Door het hele boek heel staan quotes en/of korte levenslessen. Eerst vond ik dat wel fijn, maar hoe verder ik kwam in het boek, hoe meer ik deze delen scannend ging lezen. Ik vond de persoonlijke verhalen van de schrijver aan het begin van elk hoofdstuk wel erg goed, maar die quotes hoefde niet meer van mij.
De tekeningen die door het hele boek verspreid zijn, zijn wel een mooie toevoeging. Ze zorgen ervoor dat je even stopt met lezen. De schrijver wil hiermee zorgen dat je het boek beter in je op neemt en er niet snel doorheen raast.

Er zaten echt wel mooie stukken in dit boek hoor, ook tegen het einde wel. Maar niet zoveel als dat ik hoopte. Ik vond dit boek niet erg bijzonder helaas.

★★☆☆☆

Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (The Things You Can See Only When You Slow Down: How to be Calm in a Busy World) – Haemin Sunim – Boekerij – 280 pagina’s – €15,-

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge