Recensies

Review: Drie wensen – Liane Moriarty

Recensie Drie wensen - Liane Moriarty | Marieke's Books

Yes, ik las weer een boek uit eigen kast! Ik las eens eerder een boek van deze schrijfster, namelijk Grote kleine leugens. Dit boek vond ik echt super tof. Dit is een boek dat ze al eerder geschreven heeft, dus ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten.

Waar gaat het verhaal over?

Drie wensen gaat over de Kettle-drieling: Lyn, Cat en Gemma. Deze zusjes maken samen van alles mee. Op hun verjaardag zitten ze in een chic restaurant. Er vloeit veel champagne. Aan deze avond komt acuut een einde als een van de zussen de andere in haar zwangere buik steekt met een fonduevork. Wie was deze keer de aanstichtster?

De drie zusjes verschillen erg van elkaar, dat is zeker. Lyn is erg succesvol, althans, dat lijkt ze. Gemma is een echte dromer en Cat is nog steeds aan het bijkomen van de ‘spaghetti-avond’. De 3 meiden kunnen niet mét elkaar, maar ook niet zonder elkaar. Hun band is op z’n zachts gezegd erg speciaal.

Wat vond ik ervan?

In dit boek zie je de succesformule van Moriarty duidelijk terugkomen. Tamelijk veel hoofdpersonen en erg veel drama. Daarnaast is er nog een onopgeloste zaak, die gedurende het verhaal duidelijk wordt. Dit herken ik heel erg van Grote Kleine Leugens. Maar waar het in dat boek erg goed werkte, werkte het in dit boek iets minder fijn. Ik vond de verhaallijn maar rommelig. Het verhaal bevat namelijk allemaal terugblikken en die zijn niet altijd even helder.

Naast de verwarrende terugblikken, vond ik de zusjes ook erg verwarrend. Het duurde zeker 100 bladzijdes voordat ik doorhad wie nou wie was. En bij een boek van 300 bladzijdes is dat geen pretje. Elke zus heeft natuurlijk haar eigen achtergrondverhaal en ik kon maar moeilijk uit elkaar houden welke man nou bij wie hoorde.  De 3 zusjes zijn erg verschillend, zoals ik al eerder noemde, maar helaas was het toch te verwarrend voor mij.

De hoeveelheid drama in dit boek is wel erg fijn. Ik kwam dan ook speciaal voor de Moriarty-drama en op dat gebied ben ik dan ook zeker niet teleurgesteld.

Dit boek las ik als fysiek boek (uit mijn eigen kast, yay!) en daarnaast luisterde ik ook naar het audioboek. Het audioboek gebruikt ik vooral als ik een stukje ging wandelen of een stuk met het openbaar vervoer moest. Op die manier kon ik het boek thuislaten, maar kon ik toch verder in het verhaal. Als ik dan thuis kwam, zocht ik de goede bladzijde weer op en ging ik weer verder met lezen. Ik vond dit een fijne afwisseling en ben erg blij dat ik het zo heb aangepakt.

Drie wensen – Liane Moriarty – Uitgeverij De Fontein- ISBN 9789032512115 – 365 pagina’s -★★★☆☆

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge