Recensies

Review: Duet met jou van Dani Atkins

Dani Atkins staat al een poosje in mijn kast, maar niet met dit boek. In mijn kast staat het boek Versplinterd die ik hopelijk snel een keertje ga lezen. Duet met jou is een boek dat ik spontaan meenam uit de bibliotheek. Het stond al een eeuwigheid op mijn TBR en nu was ik toch wel heel nieuwsgierig geworden. Maar voldeed dit boek aan mijn verwachtingen?

De blurb zegt het volgende:

‘Hij is de liefde van háár leven, maar met jou getrouwd’

Ally en Charlotte waren ooit vrienden, maar dat is verwaterd. Charlotte is getrouwd met David, Ally’s eerste en grootste liefde, en dat heeft Ally haar nooit kunnen vergeven. Ally zelf is tegenwoordig gelukkig getrouwd met Joe, en ze voeden samen hun zoon Jake op. Maar dan treffen de twee vrouwen elkaar voor het eerst sinds jaren weer, onder de slechtst denkbare omstandigheden: in het ziekenhuis, waar David en Joe vechten voor hun leven. Een dag lijkt weinig in een mensenleven, maar voor Ally en Charlotte zal het leven in deze 24 uur onherkenbaar veranderen.

Ik ging volledig blanco dit boek in. Ik wilde de achterkant niet lezen en ik ging af op de positieve reacties van vrienden op Goodreads. Zij vonden hem goed, dan ik waarschijnlijk ook.

Het begin vond ik sterk. Ik zat er meteen middenin, maar toen kwam het middenstuk. Ik moest me echt door het middenstuk heen worstelen. Het is best moeilijk om het verhaal soms te volgen, want het heeft veel flashbacks. Ally 8 jaar geleden, Charlotte 3 jaar geleden, Ally 3 jaar geleden, Charlotte 5 jaar geleden. En tussendoor is het heden er ook nog. Vaak heel verwarrend en ik zag de meerwaarde er eerst niet van in. Maar hoe verder ik kwam, hoe duidelijker het verhaal werd. Door die flashbacks leer je het achtergrond verhaal kennen en die is juist zo belangrijk voor alle acties die in het heden worden gedaan.

Ik was er echt verbaasd over dat ik zo veel emoties voelde op het einde. Ik voelde helemaal niet zoveel gedurende het lezen. Behalve dan dat ik een paar hoofdpersonen niet erg leuk vond en daarom liever niet over ze las. Maar al die emoties? Geen idee waar ze vandaan kwamen. Maar toen ik eenmaal emotioneel werd, kon ik ook echt niet meer stoppen met huilen. Wat een mooi einde!

Tip: Lees dit boek als je lekker thuis zit en vooral niet in het openbaar vervoer (wat ik dus wel deed). Dat wil je echt niet. Gewoon lekker thuis snotteren.

★★★★☆

Duet met jou (Our song) – Dani Atkins – 400 pagina’s – Uitgeverij de Fontein – €19,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge