Recensies

Review: Een dag in december – Josie Silver

Een dag in december - Josie Silver | Marieke's Books

Halverwege oktober kreeg ik een mailtje van LS Amsterdam met de vraag of ik een boek van hen wilde lezen. Maar natuurlijk! Binnen een korte tijd lag er een super leuk pakketje op de mat, met een geurkaarsje en thee. Super bedankt! Maar wat vond ik van het boek dat er bij zat?

Waar gaat het verhaal over?

Op een besneeuwde decemberdag zit Laurie in de bus. Vanuit de bus ziet ze een jongen bij de halte staan. Dit is hem, weet ze meteen. Dit is de ware. Maar Laurie stapt niet uit en de jongen stapt niet in. De bus rijdt door. Laurie gaat op zoek naar deze jongen, maar ze is bang dat ze hem nooit meer tegen zal komen. 

Een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft?

Mijn mening

Dat hierboven klinkt toch als het ultieme liefdesverhaal? En het verhaal begint ook echt veelbelovend. De heftigheid van hun ontmoeting wordt heel goed beschreven en ik zat meteen middenin het verhaal. De jongen bij de bushalte, let’s find him! Het begin zou ik dan op zichzelf zeker 5 sterren geven. 

De cover is daarnaast ook echt prachtig. De shiny letters op de voorkant en het stelletje zorgden er voor dat ik helemaal in de kerstsfeer kwam. 

Maar dan komt het middenstuk.. Een stuk waarin niet echt veel gebeurt. We volgen Laurie gedurende 10 jaar en telkens zien we stukjes van haar jaar voorbijkomen. Het middenstuk vond ik erg traag, mede doordat er niet zo veel gebeurt. En daarnaast ergerde ik me namelijk nog ergens aan: al dat liegen en bedriegen gedurende het hele boek. Laurie is niet eerlijk tegen de mensen om zich heen, niet tegen Jack maar al helemaal niet tegen zichzelf. Af en toe realiseerde ze zich dit, maar een bladzijde later heeft ze dat opzij geschoven en gaat ze vrolijk door met liegen. Ik ergerde me daar echt aan. Waarom zou je dat doen?

Het einde maakte veel goed en zorgt er dan ook voor dat ik dit boek 2 sterren geef in plaats van 1, maar waarom was de rest van het boek niet zo? Helaas was dit dus niet het boek voor mij.. 

Een dag in december – Josie Silver – Luitingh Sijthoff – 411 pagina’s – ISBN13 9789024580880 – €17,50 – ★★☆☆☆


Ik heb dit boek gekregen van uitgeverij Luitingh Sijthoff. Dit heeft op geen enkele manier invloed gehad op mijn mening. Luitingh Sijthoff: bedankt voor het toffe pakket!

0 Comments

  1. Oei…. Met die voorkant en titel leek het me echt een heel fijn decemberboek, maar ik denk dat ik toch nog maar even ga nadenken of ik hem echt wil lezen >_<

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge