Recensies

Review: Een jaar met jou – Julia Whelan

Een jaar met jou - Julia Whelan | Marieke's Books

Een jaar met jou is zo’n boek dat ontzettend veel voorbij kwam op Instagram. Ik had mezelf echter voorgenomen me niet meer zo door een hype te laten beïnvloeden, dus ik besloot het boek niet te kopen. Toen zag ik dat het boek bij de bibliotheek binnen was en heb ik hem toch gereserveerd. Maar wat vond ik er nu van?

Waar gaat het boek over?

De Amerikaanse Eleanor, ook wel bekend als Ella, gaat voor een jaar naar Oxford. Hier zal ze een Rhodes beurs volgen. Na haar jaar in Oxford gaat ze dan weer naar Amerika om daar als lid van een champagneteam te gaan werken. Haar droombaan!

Terwijl Ella in Oxford is, leert ze Jamie kennen. Jamie is haar poëziedocent en ontzettend aantrekkelijk. Er ontstaat een speciale band tussen Ella en Jamie. Maar dan ontdekt Ella Jamies geheim en dat zal haar hele jaar veranderen.

Wat vond ik er van?

Achter op het boek staat: Voor de fans van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Dat klinkt goed! Maar tegelijkertijd legt dat de druk ontzettend hoog. Want hoe kan iemand nu tippen aan deze 2 auteurs die in mijn ogen briljante boeken hebben geschreven? Ik begon dan ook een beetje twijfelend aan dit boek. Daarnaast verwacht ik dan ook zakdoekjes nodig te hebben, maar zou dat deze schrijfster lukken?

In het begin leren we Ella kennen en samen met haar leren we Oxford kennen. Langzaam worden er meer personages geïntroduceerd, maar dit gaat heel erg geleidelijk. Ella is duidelijk de hoofdpersoon en vanaf het begin had ik het gevoel dat ik haar kende. Na een paar hoofdstukken komt ook Jamie te voor schijn. Hij heeft een groot geheim, dus van hem weten we dan ook iets minder. Dat zorgde er juist ook voor dat ik erg nieuwsgierig was naar hem, omdat er dus een deel van de informatie verzwegen werd. 

Of ik zakdoekjes nodig had? Jazeker! Meerdere keren zelfs. En dat vind ik erg knap van deze schrijfster. Het verhaal zat, in mijn ogen, zo goed in elkaar en ik leefde zo erg mee met Ella en Jamie. Echt prachtig! Ik vond het dan ook oprecht jammer dat het boek uit was. 

Julia Whelan komt op mijn lijstje van auteurs waar ik op moet letten, want dit was veelbelovend! Mocht je dit boek nog niet gelezen hebben? Ga dat dan vooral doen! En mocht je bang zijn dat ‘ie tegenvalt? Probeer hem dan alsnog! Hopelijk vind je hem net zo tof als ik. 

Een jaar met jou – Julia Whelan – Harper Collins – ISBN13 9789402755848 –
384 pagina’s – €19,99 – ★★★★★

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge