Recensies

Review: Er was eens een prins van Rachel Hauck

Af en toe heb ik geen zin in een boek van mijn TBR. Zo ook deze keer. Ik besloot eens rond te kijken tussen de ebooks van de bibliotheek. Daar kwam ik dit boek tegen. Ik was niet meteen overtuigd, maar nadat ik hem een dag later weer tegenkwam, besloot ik hem te gaan lezen. Wat dit een goede keus?

De blurb:

Het hedendaagse sprookje ‘Er was eens een prins’ van Rachel Hauck is het eerste deel in een nieuwe serie over koninklijke bruiloften.

Susanne en Nathaniel leven in totaal verschillende werelden. Zij is een doodgewoon meisje, hij de troonopvolger van Brighton Kingdom. Als ze elkaar ontmoeten tijdens een vakantie slaat de vonk over. Maar na een paar heerlijke weken moeten ze afscheid nemen. Nathaniel moet terug, om te trouwen met de bruid die zijn familie voor hem gekozen heeft. Susanne blijft achter met een gebroken hart. Nathaniel staat voor een ultiem dilemma: zijn koninkrijk of de liefde?

Ik ben christelijk, maar lees eigenlijk nooit christelijke romans. (Waarom weet ik niet precies, ze trekken me gewoon niet zo erg) Dit boek is wel christelijk en ik vond het heel erg prettig om te lezen. Het klonk daarnaast ook nog eens als een leuk romantisch verhaal, dus ik was verkocht!

Dit boek was op sommige momenten zeker romantisch. Maar andere momenten werden er allemaal politieke kwesties en wetten benoemd en ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik vond het totaal oninteressante stukken. Wat maakt mij het nu uit hoe de wet van 100 jaar geleden in elkaar zit? Natuurlijk moest dit wel in het verhaal verwerkt worden, omdat het verhaal er op berust, maar dat maakte het helaas niet interessanter.

Het begin van het boek was lekker vlot en ook tegen het einde ging het tempo weer omhoog, maar dat middenstuk.. De politieke kwesties zorgden er dan ook voor dat het middenstuk ontzettend traag ging. Ik heb er zelfs een paar keer over na gedacht om dit boek gewoon niet uit te lezen en aan de kant te leggen.

Maar ik was te nieuwsgierig om dat te doen. Ik wilde perse weten hoe het verhaal af zou lopen, ondanks dat ik dat al van te voren voorspelt had. Want zeg nou zelf, met zo’n titel weet je toch al hoe het afloopt?

Het was een heerlijk boek om eventjes tussendoor te lezen. En ik vond het heel fijn dat het geloof zo centraal stond in dit boek. Al had het middenstuk van mij wel wat korter gemogen en de politieke kwesties iets minder ingewikkeld.

★★★☆☆

Er was eens een prins – Rachel Hauck – Uitgeverij Voorhoeve – €10,00

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge