Recensies

Review: Escape Room van Maren Stoffels

Dit boek zag ik voorbijkomen op de ebook-app van de bibliotheek en ik besloot het maar meteen te lenen. Ik zag Escape Room vaak voorbij komen op Goodreads en de meeste recensies die ik zag, waren positief. Nu was ik erg nieuwsgierig geworden! Is dit boek echt zo goed als dat de meeste mensen beweren?

De blurb zegt het volgende:

Meer dan tien maanden heb ik op dit moment gewacht.

En nu staat Het voor me, in levenden lijve.

Ik schud Het de hand.

En Het heeft geen idee wie ik ben.

Ik moet me inhouden om niet teveel naar Het te kijken.

Het is gewoon een speler, net als die andere drie.

Vier vrienden geven zich op voor een escape room. In dit spel moeten ze binnen zestig minuten zien te ontsnappen uit een kamer. Maar wat gebeurt er als de persoon die hen opsluit helemaal niet van plan is hen te laten gaan?
Een van de jongeren is het doelwit. Maar wie?

Dit boek hield me echt in mijn greep. Ik moest en ik zou continu verder lezen. Gelukkig had ik het boek op mijn telefoon staan, dus had ik ook telkens de mogelijkheid om door te lezen.

Het verhaal begon rustig. Je leert de 4 jongeren en hun achtergrondverhalen kennen. Maar zodra Mint, Sky, Alissa en Milas de escape room in stappen, wordt het verhaal echt meteen spannend. Vanaf dat moment vloog ik door het boek heen. De korte hoofdstukken zorgden ervoor dat het verhaal heel vlot liep en ik wilde maar door lezen. Tussen de gewone hoofdstukken zitten ook hoofdstukken geschreven vanuit het perspectief van de de slechterik. Je leert dus telkens een klein beetje meer zijn motief kennen. Ik vond deze stukjes echt heel tof en die zorgde er ook voor dat de spanning nog groter werd. Want wie is nu het doelwit?

Ik vond het verhaal totaal niet voorspelbaar en ik was echt verbaasd over het einde. Ik had al heel veel scenario’s bedacht, maar dit had ik niet aan zien komen! Wat een goed boek! Het einde was in mijn ogen wel een beetje gehaast helaas. In eens werd het verhaal duidelijk en toen was het ook bijna meteen afgelopen. Maar ondanks het gehaaste einde vond ik dit echt een goed boek.

★★★★☆

Escape Room – Maren Stoffels – 240 pagina’s – Uitgeverij Leopold – 14,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge