Recensies

Review: Fuck the quarterlife crisis van Femke Kamps

Recensie Fuck the Quarterlife crisis

De blog van Femke (Youniqueblog) volg ik al heel erg lang. Ik vind het heerlijk om haar artikelen te lezen. Haar enthousiasme is in elk artikel aanwezig en dat zorgt ervoor dat ik met veel plezier lees. Toen ze aankondigde een boek uit te brengen, was ik dan ook erg blij. Ik moest even wachten totdat hij bij de bibliotheek beschikbaar was, maar is hij het lange wachten waard?

De blurb:

In Fuck the quarterlife crisis gaat Femke, twintiger én ervaringsdeskundige, in vier overzichtelijke thema’s – social media, succes, relaties en geluk – op zoek naar antwoorden op moeilijke vraagstukken en uitdagingen waar twintigers mee worden geconfronteerd. Inzichten van verschillende experts, coaches, wetenschappers en ervaringsdeskundigen vullen Femkes eigen verhaal aan. Want: waarom lijkt het alsof anderen hun shit op orde hebben terwijl jij het niet eens voor elkaar krijgt om je bh bij je onderbroek te matchen?

Het resultaat is een praktische life guide met een knipoog voor twintigers, die bol staat van de herkenbare persoonlijke anekdotes, tips en inspirerende verhalen om succes, geluk en (bovenal) jezelf te vinden. Geschreven voor iedere twintiger die meer op schema loopt met het bingewatchen van haar favoriete serie dan qua leven.

Mijn oordeel:

Ik moet heel eerlijk zijn, dit boek was niet voor mij. Ik denk dat dat komt omdat ik (nog) niet te maken heb met de quarterlife crisis. Ik zit over het algemeen goed in mijn vel en weet wel ongeveer wat ik wil in de toekomst.

Na het eerste hoofdstuk had ik al door dat dit boek niks voor mij was, maar toch heb ik doorgelezen. De schrijfstijl van Femke vind ik namelijk heel erg fijn. Op haar blog althans. Femke gebruikt heel veel metaforen in haar verhalen. Op haar blog vind ik dat heel erg fijn, maar dit boek was wel iets langer dan een blogartikel. Ik begon me dan ook na een poosje te ergeren aan de metaforen.

Daarnaast zat er naar mijn idee heel erg veel herhaling in dit boek. Herhaling is goed, want dan blijft een boodschap beter hangen. Maar ik denk niet dat er zo veel herhaling nodig was.

Ik hou er niet van om negatieve recensies te schrijven. So don’t get me wrong, Femke is en blijft een ontzettend leuk en inspirerend persoon, maar haar boek was niet voor mij.

★★☆☆☆

Fuck the quarterlife crisis – Femke Kamps – Uitgeverij Thema – 159 pagina’s – €14,95

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge