Recensies

Review: Halsoverkop – Aline van Wijnen

Halsoverkop - Aline van Wijnen | Marieke's Books

Ik ging niet meer bij de bibliotheek mijn boeken lenen, had ik besloten. Het was hoog tijd om eens mijn eigen boeken te lezen. Dat hield ik zeker 3 hele dagen vol.. Toen kwam ik al thuis met dit boek. Het klonk zo ontzettend leuk! Maar was het verhaal ook goed?

Waar gaat het boek over?

Nicole is echt een boekenwurm. Het liefste brengt ze haar avonden dan ook op de bank door. Ze heeft veel favoriete schrijvers en kan dan ook uren zoet zijn met lezen. Maar een leuke vent? Die komt helaas niet zomaar aanwaaien. Totdat ze op het plekje waar ze altijd gaat lezen in haar lunchpauze een man ziet zitten… met een boek in zijn handen. Ze wordt op slag verliefd, maar hoe kun je nu verliefd zijn op iemand waar je de naam niet van weet?

Mijn mening

Dit is een heerlijk feelgood verhaal. Het is helaas wel iets voorspelbaar, maar dat mocht de pret niet te veel drukken. Nicole is een sympathieke hoofdpersoon en ik vond het heel leuk om even in haar wereldje mee te kijken. De cover trok me meteen aan. Lekker kleurrijk! Het andere boek van deze schrijfster heb ik ook meteen meegenomen, om eens  te kijken wat ik daar van vind.

De manier waarop Nicole over boeken praat is echt geweldig. Het is zo herkenbaar! Ondanks dat ik niet dezelfde boeken heb gelezen als zij, komen veel titels me toch erg bekend voor. En juist die herkenbaarheid is erg leuk in een boek. Daarnaast zijn de avondjes met haar vriendinnen ook erg goed beschreven. Je ziet ze echt met z’n drieën op de bank zitten met hun wijntjes. (Toepasselijk ook dat de schrijfster qua achternaam Wijnen heet, haha!)

Het is geen literair hoogstandje en het boek zal me dan ook niet lang bijblijven ben ik bang. Maar het is zeker wel een boek waarmee je heerlijk op de bank kunt ploffen. Kopje thee erbij en in een ruk uitlezen. Daar is het zeker een geschikt boek voor. Dus zoek je voor een paar uurtjes vermaak, dan ben je met dit boek aan het juiste adres.

Heb jij dit boek al gelezen?

Halsoverkop – Aline van Wijnen – Zomer & Keuning – 208 pagina’s – ISBN 9789401908443 – €14,40

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge