Recensies

Review: Herinner mij – Ann Brashares

Herinner mij - Ann Brashares | Marieke's Books

Eind september ging ik naar het Boekenfestijn op zoek naar nieuwe pareltjes. Daar kwam ik al snel dit boek tegen. Het verhaal klonk erg interessant en ik was dan ook erg benieuwd hoe dit uitgewerkt zou worden. Ondertussen heb ik het boek uit, maar wat vond ik ervan?

Waar gaat het boek over?

Lucy is 17 jaar en voelt zich erg aangetrokken tot Daniel. Daniel beweert dat hij haar al heel lang kent. Hij vertelt haar over onsterfelijke zielen en vorige levens. Dit is alleen zo apart dat Lucy dat echt niet kan geloven. Ze vindt het zelfs een beetje eng. Toch kennen de twee elkaar al ruim 1200 jaar – en Daniel herinnert zich elk afzonderlijk jaar. Hij heeft ‘het geheugen’, de gave om vorige levens te herinneren en de zielen van dierbaren te herkennen. Maar zijn gave is tevens een vloek. Want steeds als hij en Lucy elkaar bijna vinden, worden ze op pijnlijke wijze weer van elkaar gescheiden. Maar juist wanneer Lucy eindelijk begint te geloven in hun gedeelde verleden en ze haar achterdocht laat varen, slaat de mysterieuze, moorddadige kracht die hen steeds weer uit elkaar drijft opnieuw toe. De geliefden zullen erachter moeten komen wat het precies is dat hen steeds weer dwarsboomt, als ze ooit een heel leven met elkaar willen doorbrengen.

Wat vond ik ervan?

Het hele boek draait om Daniel die Lucy nu eindelijk in zijn leven wil houden. Eigenlijk is het dus een grote zoektocht naar de liefde. En zo komt het ook een beetje over. Lucy vindt hem eng, omdat hij over van die gekke dingen praat, maar telkens probeert hij haar over te halen. Hij is er niet bang voor om zijn liefde te verklaren.

Het boek bevat erg veel tijdssprongen. Zo ga je als lezer terug naar het jaar 500, daarna weer naar 2007 en dan weer naar de 12e eeuw. In elke periode heeft Lucy een andere naam en moet je er als lezer achter komen hoe dit verhaal zich verhoudt tot het ‘originele’ verhaal van nu. Ook in deze periodes probeert Daniel zijn liefde aan haar te verklaren.

Het hele verhaal zit in mijn ogen een beetje vaag in elkaar en is ontzettend zoetsappig. Totaal niet wat ik verwacht had helaas.

Herinner mij – Ann Brashares – Boekerij – 319 pagina’s – ISBN13: 9789022555224 – €20,95 – ★★☆☆☆

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge