Recensies

Review: Het probleem met voor altijd van Jennifer L. Armentrout

Dit is zo’n boek dat ik dankzij bookstagram opgepakt heb. Ik zag het boek overal voorbijkomen en werd enorm nieuwsgierig. Toen ik zag dat het boek binnen was bij de bibliotheek, heb ik het dan ook meteen gereserveerd. Dit moest ik lezen! Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan snel verder.

De blurb

Mallory heeft zichzelf in haar jeugd aangeleerd zo onzichtbaar mogelijk te zijn. Hoewel haar leven inmiddels veel beter is geworden, wordt ze alsnog geleid door angsten. Dan loopt ze Rider weer tegen het lijf. Ze kent hem van vroeger, uit dat andere leven. Hij beschermde haar destijds en doet dat nu weer. Maar gaat het met Rider zelf wel zo goed? 

Jennifer L. Armentrout beschrijft in ‘Het probleem met voor altijd’ prachtig de ontwikkeling van een jonge vrouw die haar schulp kruipt.

Mijn oordeel

Aan het begin kabbelt het verhaal een beetje voort. Je komt door flashbacks te weten wat er allemaal met Rider en Mallory gebeurd is en ondertussen moet Mallory wennen op school. In de eerste helft van het boek gebeurt er dan ook niet erg veel. Maar ik vond de eerste helft wel heel fijn. Het was geen moment saai in mijn ogen, terwijl er eigenlijk niks groots gebeurde. De tweede helft vloog ik doorheen. Daar gebeuren er echt een aantal dingen waardoor ik verrast was. Sommige dingen zag ik echt niet aankomen, andere dingen dan weer wel. Maar de voorspelbaarheid was niet erg.

Mallory, de hoofdpersoon, maakt een ontzettend mooie ontwikkeling door. Ze begint als stil meisje, maar weet langzaamaan steeds meer voor zichzelf op te komen. Maar die ontwikkeling is geen rechte lijn. Mallory krijgt ook te maken met tegenslagen, waardoor haar ontwikkeling weer een paar stappen terug gaat. Daardoor vond ik haar erg realistisch. Rider vond ik ook een goed personage. Ondanks dat er eerst niet veel over hem gezegd wordt, behalve datgene dat we via Mallory weten, vond ik hem toch erg goed uitgewerkt.

Ik heb nog wel een klein kritiek puntje en dat is de vertaling. Er staan helaas nog best wel veel spelfouten in. Aan het begin kon ik dit wel door de vingers zien, maar halverwege het boek begon het me toch zo af en toe te ergeren.

Met dit boek heeft Armentrout aan mij bewezen dat ze naast de new adult boeken ook prima young adult boeken kan schrijven. Mocht ze ooit weer een young adult schrijven, dan ga ik die zeker lezen!

★★★★☆

Het probleem met voor altijd – Jennifer L. Armentrout – Zomer&Keuning – 430 pagina’s – €16,50

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge