Recensies

Review: Het zwembad – Libby Page

Recensie het zwembad - Libby Page | Marieke's Books

Voor de Leesfabriek mocht ik dit boek lezen. Ik was echt ontzettend nieuwsgierig. Afgelopen zomer zag ik dit boek namelijk overal op het internet verschijnen. Volgens het internet móest ik dit boek echt gaan lezen. Zo gezegd, zo gedaan. 

Waar gaat het boek over?

In het Zwembad volgen we Rosemary. Rosemary is al 86 en gaat al 80 jaar naar het zwembad in de buurt. Pasgeleden heeft ze gehoord dat het bad moet gaan sluiten. Het gaat namelijk niet zo goed met het bad. In de zomer gaat het prima, dan is het lekker druk. In de winter is het echter super rustig en dan draait het zwembad verlies. De gemeente denkt er daarom over na om het bad te verkopen aan een ander bedrijf. Dat andere bedrijf is van plan een exclusieve sportschool te bouwen op de plek van het zwembad. Daar is Rosemary het natuurlijk niet mee eens en ze begint een actie.

Kate is een jonge journaliste die haar plek in Londen nog niet zo goed gevonden heeft. Ze voelt zich vaak alleen en down. Daarnaast valt haar baan als journaliste ook nog eens tegen. Ze mag namelijk alleen de vermiste hond stukjes schrijven voor de krant. Haar baas besluit dat Kate de geschikte persoon is voor een stukje over het sluitende zwembad. Kate neemt deze uitdaging aan en besluit Rosemary op te zoeken. Er ontstaat een prachtige vriendschap tussen die twee en samen gaan ze strijden voor het zwembad.

Wat vond ik er van?

Ik moet eerlijk toegeven, dit boek is me een beetje tegen gevallen. Ik hoopte op een boek vol met vriendschap en dat was het zeker ook. Maar de eerste 200 bladzijden waren echt ontzettend langzaam. Zo langzaam zelfs dat ik soms erover na dacht om het boek maar gewoon aan de kant te leggen en te stoppen. Ik moest me echt door die bladzijden heen worstelen.

De vriendschap tussen Kate en Rosemary is echt prachtig. Zonder dat de vrouwen het weten, hebben ze elkaar echt nodig. Rosemary zodat ze weer moed krijgt dat het bad te redden is en Kate zodat ze een vriendin heeft in het grote Londen.

De laatste 130 bladzijden waren dan weer wel heel erg goed. Hier zat lekker veel vaart in en ik vloog er doorheen. Jammer dat die vaart niet meer door het boek verspreid zat, want anders had het boek een hogere waardering gekregen.

Het zwembad – Libby Page– A.W. Bruna – 333 pagina’s – ISBN 9789400509894 – ★★★☆☆

Mijn uitgebreidere recensie kun je binnenkort bij de Leesfabriek vinden. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge