Recensies

Review: Hij is van mij van Chinouk Thijssen

Hij is van mij van Chinouk Thijssen recensie

Het nieuwe boek van Chinouk, Fataal spel, is net uit. Overal om me heen hoorde ik enthousiaste mensen erover. Zelf volg ik Chinouk op Instagram, maar ook haar Booktube video’s kijk ik veel. Ik had alleen nog nooit een boek van haar gelezen. Oeps! Dus besloot ik met een ouder boek te beginnen, om te kijken of ik haar boeken leuk vindt. Ik dook dus de ebook-app van de bibliotheek in en ja hoor, al snel vond ik een boek. En zo komt het dat hier dus een review verschijnt van een eerder verschenen boek van Chinouk. 

De blurb:

Had ik deze baan maar nooit gekregen.
Had ik Arthur maar nooit ontmoet.
Helaas kunnen we dit soort dingen alleen achteraf zeggen.

Wanneer Zara in de winkel Next View komt te werken ontmoet ze Arthur. Hij is leuk, charmant en geeft haar alle aandacht. Haar verliefdheid is niet tegen te houden, maar Arthur heeft meer aanbidders. Sommige gaan wel heel ver om hun doel te bereiken: Zara uit de weg werken.
Ze heeft het gevoel dat ze continu in de gaten wordt gehouden, en wanneer een van haar collega’s vermist lijkt te zijn, wordt Zara al snel als verdachte aangewezen.

Mijn oordeel:

Ik vond het begin een beetje langzaam en ik kon er niet zo goed inkomen. Ik stopte dan ook telkens na een paar bladzijdes met lezen. Ik was bang dat ik dit boek nooit door zou komen. Totdat ik over een bepaald punt heen was en toen niet meer kon stoppen met lezen. Nou ja, niet meer kon stoppen? Ik moest van mezelf ’s avonds in bed stoppen. Dit boek was echt te spannend om ’s avonds, toen ik alleen was, in het donker te lezen. DOE DAT NIET!

Ik kon eerst maar moeilijk klikken met onze hoofdpersoon. Ik vond haar een beetje afstandelijk en net iets te wijs voor haar 18 jaar. En daarnaast vond ik het ook ongeloofwaardig dat ze met 18 jaar al de manager van een kledingwinkel was. Maar zodra haar college vermist raakt, toen werd het echt spannend. En toen kreeg ik ook sympathie voor Zara.

Maar haar oma is ook het enige personage in het hele boek dat ik geen enkele keer verdacht heb. De rest allemaal wel!

Stiekem ben ik helemaal gek geworden op haar oma, wat een schatje is dat! Maar dat is ook het enige personage in het hele boek dat ik geen enkele keer verdacht heb. De rest allemaal wel. En ik vloog maar heen en weer tussen de daders. Ontzettend goed gedaan van Chinouk.

Ik zat continu op het verkeerde spoor. Totdat ik een paar dingen door had en toen ging het belletje rinkelen. Yes, ik weet wie het is! En ja hoor, ik had gelijk. Maar de dader was niet makkelijk aan te wijzen.

Wat een super goed boek en binnenkort pak ik zeker weer een boek van Chinouk op. Misschien haar nieuwe boek wel of een van haar andere boeken die ook in de ebook-app van de bibliotheek is.

Ik wil nog even kwijt: lees dit boek!

★★★★☆

Hij is van mij – Chinouk Thijssen – Scelta publishing – 272 pagina’s – €15,- (paperback)

0 Comments

  1. Fijne recensie. Dit boek klinkt echt leuk en spannend. Ik heb onlangs Fataal Spel uitgelezen en ik ben ‘fan’ van Chinouk’s schrijfstijl en plotopbouw, dus ik ben erg benieuwd naar vorige boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge