Recensies

Review: Hof van mist en woede – Sarah J. Maas

Recensie Hof van mist en woede - Sarah J. Maas | Marieke's Books

Na het plezier van het herlezen van deel 1, besloot ik snel te beginnen met het herlezen van deel 2. En ik kan je nu al zeggen dat dit nog steeds een heerlijk boek is! Misschien wel zo goed, dat dit mijn lievelingsboek aller tijden is. 

Let op! Dit is deel 2 in een serie. Deze recensie kan dus spoilers bevatten voor het eerste deel. Lezen op eigen risisco. 

Ik ben echt groot groot groot fan van deze serie en ik snap dan ook echt niet dat ik niet eerder begonnen ben aan deel 3. Toen ik eenmaal besloot dat ik deel 3 wilde gaan lezen, waren deel 1 en 2 al ontzettend ver weggezakt. Hoog tijd dus om de boeken te gaan herlezen. Zo gezegd, zo gedaan.

Waar gaat het boek over?

In dit deel ben je meteen weer terug in Prythian. De magische wereld wordt niet meer zo uitgebreid uitgelegd en dat is erg fijn als je de boeken meteen achter elkaar aan leest. Wel worden er kleine terugblikken geworpen op de gebeurtenissen die er zijn gebeurd in deel 1. Mocht je dat deel dus heel lang geleden hebben gelezen, dan kun je toch gewoon beginnen aan dit boek.

Feyre heeft het erg moeilijk na de gebeurtenissen van Onder de Berg. Ze heeft enorme nachtmerries en kan haar verhaal bij niemand kwijt. Tamlin kan haar niet goed troosten en Feyre voelt zich erg alleen. Gelukkig wordt ze al snel vrienden met Ianthe. Ianthe is naar het lentehof gekomen voor het huwelijk van Tamlin en Feyre. Ianthe helpt haar met alle beslissingen rondom de bruiloft en Feyre is haar daar erg dankbaar voor. Maar er is nog 1 ding dat haar dwars zit en dat is de tatoeage op haar arm. Rhysand heeft nog niks van zich laten horen, maar dat zal hij snel doen…

Wat vond ik ervan?

Zoals ik in de eerste alinea van deze blogpost al liet doorschemeren, dit is mijn favoriete boek aller tijden! En na het herlezen van dit boek kan ik dat alleen maar beamen. Dit boek zit zo ontzettend goed in elkaar. Sarah J. Maas zet je continu op een verkeerd spoor en laat je van het ene op het andere moment anders denken over hoofdpersonen.

Feyre maakt in dit boek een erg grote ontwikkeling door. Ze is erg getraumatiseerd door wat er Onder de Berg gebeurd is en daar zal ze mee moeten dealen. Ze weet niet meer wie ze nu eigenlijk is. Door het boek heen komt ze hier steeds meer achter. Haar ontwikkeling gebeurde niet in een paar hoofdstukken, maar ze ontwikkelt zich het hele boek lang.

De andere personages in dit boek zijn ontzettend goed uitgewerkt. Rhys bevat veel meer diepte dan je op het eerste gezicht zou denken en alle andere karakters hebben ook allemaal hun eigen verhaal. Sarah J. Maas laat duidelijk zien dat ze goed is in karakters neerzetten. Daarnaast blijkt de schrijfster ook erg goed in het beschrijven van de nieuwe wereld. In het eerste deel zijn we voornamelijk in de mensenwereld, het Lentehof en Onder de Berg, in dit deel komt bijna heel Prythrian naar voren. Erg toffe wereld!

Conclusie

Ondanks dat dit boek een dikke pil is, met 592 pagina’s, leest dit boek ontzettend vlot. Dit boek is echt ge-wel-dig! Ik ga snel verder met het 3e deel van deze serie. Erg benieuwd waar het verhaal heen gaat. Mocht je nog niet verder zijn gegaan met de serie, doe dat dan vooral!

Hof van mist en woede (Hof van doorns en rozen #2) – Sarah J. Maas – Van Goor – 592 pagina’s – ISBN 9789000347568 – €19,99 – ★★★★★

 

0 Comments

 1. Dit is ook mijn FAVO boek aller tijden. Ik weet nog dat ik op vakantie was in Zweden en het overal mee naar toe nam. Op een gegeven moment zat ik zelfs in een museum te lezen.
  Ik heb het tot diep in de nacht gelezen om het uit te lezen, en ik heb het afgelopen jaar herlezen en het was nog steeds fantastisch.

  Heb bij het derde boek trouwens zo hard gehuild, niet normaal.. Hoop dat je die net zo fantastisch vindt als ik!

  Grootste Rhysand fangirl EVER!

  1. Zo herkenbaar! De eerste keer dat ik dit boek las, ben ik tot diep in de nacht doorgegaan, want hij moest uit.
   Ik ben nu al 200 bladzijdes in het 3e boek en ben heel benieuwd of deze net zo goed is.
   En uhhh, ik denk dat je de eerste plek moet delen 😉 Ik ben namelijk ook een erg grote Rhysand fangirl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge