Recensies

Review: It Ends with Us van Colleen Hoover

It ends with us Colleen Hoover

Dit boek staat al sinds augustus 2016 in mijn kast. Zodra ik hoorde dat Colleen Hoover een nieuw boek geschreven had, moest ik die hebben. Daar stond ‘ie dan. Bijna 2 jaar heeft dit boek mij aangestaard vanaf zijn plekje op de plank. ‘Lees me dan’, leek het bijna tegen me te zeggen. Deze maand besloot ik het boek eindelijk eens op te pakken en daar heb ik zeker geen spijt van!

De blurb:

Sometimes it is the one who loves you who hurts you the most.

Lily hasn’t always had it easy, but that’s never stopped her from working hard for the life she wants. She’s come a long way from the small town in Maine where she grew up
— she graduated from college, moved to Boston, and started her own business. So when she feels a spark with a gorgeous neurosurgeon named Ryle Kincaid, everything in Lily’s life suddenly seems almost too good to be true.

Ryle is assertive, stubborn, maybe even a little arrogant. He’s also sensitive, brilliant, and has a total soft spot for Lily. And the way he looks in scrubs certainly doesn’t hurt. Lily can’t get him out of her head. But Ryle’s complete aversion to relationships is disturbing. Even as Lily finds herself becoming the exception to his “no dating” rule, she can’t help but wonder what made him that way in the first place.

As questions about her new relationship overwhelm her, so do thoughts of Atlas Corrigan — her first love and a link to the past she left behind. He was her kindred spirit, her protector. When Atlas suddenly reappears, everything Lily has built with Ryle is threatened.

Mijn oordeel:

Dit. Boek. Is. Prachtig. Echt waar! Ik voelde zo ontzettend veel emoties tijdens het lezen. Zoveel emoties dat ik er zelf verward door werd. Vond ik dit boek nu wel mooi? Of niet?

Ik kwam er na een tijdje achter dat ik zo verward was omdat ik heen en weer geslingerd werd tussen liefde, woede en hoop. Maar dit kwam doordat het boek zo ontzettend goed geschreven was. En niet omdat het een slecht boek is. Toen ik dat eenmaal door had, kon ik nog veel meer genieten van dit boek.

Lily is zo’n sterk personage. Ze is ontzettend goed beschreven en ik kon me enorm in haar inleven. Ze maakt zulke logische keuzes, precies zoals ik het ook zou doen. En ze is ook een heerlijke powervrouw door het openen van haar eigen bedrijf. Heel erg tof! De relaties met de andere personages waren heel erg goed uitgewerkt. Totaal geen oppervlakkige relaties, maar echt diepe relaties. Daar hou ik van!

Heel bijzonder hoe Colleen Hoover van zo iets persoonlijks zo’n sterk boek heeft gemaakt. Daarvoor moet je heel sterk in je schoenen staan. Als mijn favoriete schrijfster heeft ze zich nog maar weer eens bewezen. Eens kijken welk boek van haar mijn volgende is.

★★★★★

It ends with us – Colleen Hoover – Simon & Schuster Ltd – 384 pagina’s – €10,99

Heb jij al eens boeken van Colleen Hoover gelezen? Wat vond je ervan?

0 Comments

  1. Toffe recensie! Dit boek is echt fantastisch! Ik kijk ook uit naar haar nieuwe boek die in oktober bij Z&K verschijnt. Origineel heeft Without Merit, maar ik weet zo even niet meer wat de vertaling is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge