Recensies

Review: Jij en ik & andere verhalen van Jojo Moyes

Dit boek zag ik elke week liggen in de bibliotheek. Maar telkens dacht ik: ‘Die lees ik in de zomer wel’. En dat deed ik dan ook. Mijn allereerste vakantiedag haalde ik het boek meteen bij de bibliotheek op. Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder. 

De blurb

Van Jojo Moyes (‘Voor jou’/ ‘Me Before You’) verscheen de bundel ‘Jij en ik & andere verhalen’. Nell is 26 en ze is nog nooit in Parijs geweest. Eigenlijk is ze nog nooit een romantisch weekendje weggeweest. Reizen is… niet echt haar ding. Dat gaat veranderen, heeft ze besloten: ze gaat met haar vriend Pete naar de lichtstad. Maar dan laat Pete haar zitten op de dag van vertrek – en Nell besluit iedereen (en vooral zichzelf) te bewijzen dat ze een zelfstandige en avontuurlijke jonge vrouw is door alsnog op die trein te stappen. Eenmaal alleen in Parijs, ontdekt Nell een kant van zichzelf waarvan ze niet had durven vermoeden dat zij die had… 

Mijn oordeel

Ik ben niet zo’n fan van verhalenbundels. Altijd zijn er wel 1 of 2 verhalen die mij enorm tegenvallen. Maar bij dit boek was het wel ernstig.

Het lange, eerste verhaal was leuk. Daar ontwikkelden de personages zich en dat verhaal was gewoon heel erg lief. Maar dat verhaal kende ik al, want ik heb het 2 jaar terug al gelezen. Na een paar bladzijdes kwam ik daar al achter, maar ik besloot door te lezen. En dit verhaal is nog steeds erg leuk!

Maar toen kwamen de korte verhalen. De één nog erger dan de ander. Sleur van een huwelijk, overspel en nog veel meer van dat soort dingen kwamen voorbij. En dat is niet wat ik zoek in een verhalenbundel. Ik was op zoek naar lieve verhalen waarin de hoofdpersonen verliefd op elkaar waren/werden. Dit boek? Wat een negativiteit.

Ik ging me steeds meer ergeren aan de verhalen. 10 bladzijdes lang waren ze allemaal. En 10 bladzijdes lang ergerde ik me aan de personages en hun verhaal.

Met pijn in m’n hart heb ik dan ook besloten om dit boek aan de kant te leggen. Er zijn nog zo veel andere mooie boeken die ik ook heel graag wil lezen en dan is het zonde om bij dit boek te blijven hangen. Omdat het eerste verhaal wel erg leuk was, toch nog 2 sterren.

★★☆☆☆

Jij en ik & andere verhalen – Jojo Moyes – Uitgeverij de Fontein – 384 pagina’s – €17,50

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge