Recensies

Review: Niets te verliezen van Sarah Dessen

Dit boek ben ik begonnen als e-book in de app van de bibliotheek. Maar ik wilde het fysieke exemplaar vasthouden, dus ik besloot hem bij de bibliotheek te lenen. Soms zijn e-books heel fijn, maar ze kunnen niet tippen aan een echt papieren boek. Vooral niet als ik heerlijk in de zon kan lezen. En dat is precies wat ik met dit boek heb gedaan. 

De blurb:

Een nieuwe stad, een nieuwe school, een nieuwe rol. Het kan Mclean niets schelen. Sinds de scheiding van haar ouders verhuist ze met haar vader van stad naar stad. Met elke verhuizing heeft ze de kans om zichzelf opnieuw uit te vinden: als rebel, als dramaqueen, als allemansvriend. Pas wanneer ze in Lakeview terechtkomt, ziet ze een glimp van iemand die ze al jaren uit het oog was verloren: zichzelf. Haar buurjongen valt voor haar zoals ze echt is, maar de tijd dringt. Kan ze zich binden voordat het tijd is om weer te verhuizen?

Mijn oordeel:

Ik vond dit een heerlijk boek! Het verhaal is niet heel bijzonder en ook niet heel vernieuwend, maar juist daarom vond ik het heerlijk. Ik heb dit boek gelezen in het zonnetje en vond het ideaal dat het niet echt ingewikkeld was.

Het verhaal volgt Mclean, wat ik overigens niet zo’n mooie naam vind, en zij is al voor de zoveelste keer verhuisd. Haar buurjongen Dave is echt een schatje, wat een leukerd is dat! En al de andere mensen die Mclean leert kennen zijn ook enorm leuk.

Wat ik wel verwarrend vond was dat het verhaal af en toe in de tijd springt. Dan komt Mclean ergens binnen en dan begint het verhaal binnen al te lopen, maar dan nog blikt het verhaal terug op wat er net daarvoor is gebeurd. Na een bladzijde of 2 komt het verhaal dan weer terug in het heden, maar dan was ik weer kwijt hoe het verhaal liep.

Vooral qua tijden vond ik het erg verwarrend. Op het ene moment moet ze om 4 uur bij haar moeder zijn, maar daarna is ze om 4 uur in het restaurant en daarna is het meteen donker en laat op de avond. Het verhaal vliegt enorm heen en weer en dat vond ik erg naar.

Maar desalniettemin vond ik dit een heerlijk luchtig verhaal om even tussendoor te lezen. Ik ben erg benieuwd naar de andere boeken van Sarah Dessen.

★★★★☆

Niets te verliezen – Sarah Dessen – Overamstel Uitgevers – 400 pagina’s – €22,50

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge