Recensies

Review: Nooit meer bang van Gaby Rasters

Nooit meer bang van Gaby Rasters

Dit boek kwam al voorbij in de biebhaul van deze maand en ondertussen is hij ook al uit. Wat een mooi boek! Ondanks dat het boek wel z’n tekortkomingen heeft, ben ik toch groot fan. Het boek draagt namelijk zo’n mooie boodschap uit. 

De blurb:

Hoofdpersoon Louise uit ‘Nooit meer bang’ van Gaby Rasters heeft de mannen afgezworen. Maar dan ontmoet ze bij het ontbijt in haar Brusselse hotel Lennard. Het is liefde op het eerste gezicht en ze rijdt hoteldebotel terug naar huis, terwijl hij naar het vliegveld gaat. In de auto belt ze haar beste vriendin om te vertellen over de ontmoeting. Die vraagt meteen: ‘Luister jij geen radio? Er is een aanslag gepleegd…’ Het is het begin van een zoektocht. Naar liefde, naar hoop, naar Lennard, naar zichzelf.

Mijn oordeel:

Ik had nog nooit iets van deze schrijfster gelezen. Ik had zelfs nog nooit van haar gehoord. Toen ik dit boek dan ook rond zag gaan op Facebook was ik niet meteen enthousiast. Totdat ik een heleboel enthousiaste recensies na elkaar tegen kwam. Dit wekte mijn interesse en al snel had ik het boek dan ook binnen van de bibliotheek.

‘Even een bladzijde lezen.’, was mijn idee of vrijdagavond. Maar voor ik het wist was ik al op bladzijde 50. Dit boek begint heerlijk vlot. Vrijdagavond had ik helaas geen tijd om verder te lezen, maar zondagavond in de trein wel. En poef, het boek was uit!

Dit boek begint met instalove. En niet bij 1 stel, nee zelfs bij 2 stellen. Normaal erger ik me hier heel erg aan, maar in dit verhaal werkte het op de een of andere manier. Louise ontmoet Lennard in het hotel. Na een gezellige ochtend scheiden hun wegen en gaat Lennard op weg naar het vliegveld. Diezelfde ochtend leert Maud Victor kennen. Beide vrouwen mankeren niks na de aanslag diezelfde dag, maar Lennard en Victor zijn nergens te bekennen.

Naast de cliché instalove behandelt dit boek echt hele mooie onderwerpen. Vriendschap bijvoorbeeld. Maar dit boek draait ook om hoop houden en van jezelf gaan houden. Wat een pracht boek! Ik ben heel benieuwd naar de eerder geschreven boeken van deze schrijfster.

★★★★☆

Nooit meer bang – Gaby Rasters – Zomer&Keuning – 256 pagina’s – € 16,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge