Recensies

Review: Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Onvoorwaardelijk - Colleen Hoover | Marieke's Books

Colleen Hoover, de koningin van de new adult boeken in mijn ogen. Hoog tijd dus om mijn favoriete boek van haar opnieuw te lezen! En dat viel zeker niet tegen kan ik je alvast verklappen. 

Waar gaat het over?

Tate werkt als verpleegkundige en daarnaast volgt ze ook een opleiding. Om dichter bij haar werk en opleiding te zijn, trekt ze bij haar broer in. Al snel ontmoet ze Miles, de buurman van haar broer. Tussen Tate en Miles is een ongelofelijke aantrekkingskracht. Maar er is een kleinigheidje. Miles wil namelijk geen liefde en Tate heeft geen tijd voor liefde. Ze besluiten te gaan voor buren with benefits. Maar het mag natuurlijk niet meer worden dan dat..

Onvoorwaardelijk - Colleen Hoover | Marieke's Books

Mijn mening

Dit. Boek. Is. Geweldig! Ik ben nog steeds, zelfs na het herlezen, echt groot fan van dit boek. Ondertussen heb ik het boek zelfs al 3x gelezen en elke keer weer vind ik het prachtig. Het verhaal ontvouwt zich rustig. Tate en Miles leren elkaar al snel kennen, maar daarna leer je ze eerst beter kennen. Geen gehaast, gewoon eerst rustig de personages uitwerken.

Maar de personages worden ook weer niet volledig uitgewerkt. Hoover is er heel erg goed in oenm op het laatste moment nog een emotioneel ‘ding’ te ontvouwen. Iets wat je totaal niet aan ziet komen. Zo ook in dit boek. Bij het herlezen wist ik natuurlijk wat er zou komen, maar de details was ik een beetje kwijt. Toch word ik er elke keer weer door geraakt. Het is zo ontzettend emotioneel beschreven dat ik stiekem elke keer een traantje wegpink. Colleen is echt geweldig in emotionele verhalen schrijven. Tate en Miles hebben allebei hun persoonlijke bagage en door het boek heen maken ze hele realistische dingen mee, die dan ook weer uitwerking op ze hebben.

De verdere personages uit Onvoorwaardelijk zijn heel erg goed neergezet. Ze zijn totaal niet oppervlakkig. De nadruk ligt wel duidelijk op Tate en Miles, maar ook Cap en de bfroer van Tate komen genoeg aan bod.

In het boek zijn er verschillende schrijfstijlen gebruikt. Je leest de tegenwoordige tijd, dus de tijd van Tate en Miles, maar ondertussen lees je ook over het verleden van Miles. Dit is veel kinderlijker geschreven, maar dat vond ik wel goed passen.


Onvoorwaardelijk is een boek dat ik echt heel erg goed in elkaar vind zitten. Het zit boordevol emoties en ik hou ervan! Dit is een echte aanrader voor mensen die van New Adult houden. 

Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover – Zomer&Keuning – 304 pagina’s – ISBN 9789401905169 – ★★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge