Recensies

Review: Royals – Rachel Hawkins

Dit boek stond al een tijdje op mijn TBR, maar ik wilde het boek liever niet kopen. Ik wist namelijk niet zeker of het een boek voor mij was en dan vind ik het zonde om het boek te kopen. Maar toen was daar Valerie van Valeries Boekenwereld en zij bleek het boek dubbel te hebben. Ik mocht van haar het boek hebben. Super lief! Nogmaals dank Valerie. 

Waar gaat het boek over?

Het verhaal gaat over Daisy Winters. Daisy houdt ervan om haar haren in knalkleuren te verven, is dol op scifi en werkt in een kleine supermarkt. De zus van Daisy, Ellie, staat op het punt zich te verloven met de kroonprins van Schotland genaamd Alex. Daisy heeft absoluut geen zin in een leven in de spotlights, maar door toedoen van de roddelbladen wordt ze gedwongen om de zomer door te brengen aan het Schotse hof.

Daisy heeft hier totaal geen zin in, maar gaat toch. Eenmaal in Schotland aangekomen probeert ze uit de problemen te blijven, maar al snel raakt ze verstrikt in allerlei onhandige situaties. Gelukkig is daar Miles, de mega snob, die haar wel zal leren zich volgens de koninklijke norm te gedragen. Miles is wel de vriend van het broertje van Alex, Seb. Seb veroorzaakt overal waar hij komt voor een schandaal en weet er in te slagen Daisy altijd mee te sleuren hierin. Zal Daisy het wel redden aan het Schotse hof?

Wat vond ik van het boek?

Het boek wordt gepromoot met de tekst: voor de fans van de Selectie serie. Maar juist daardoor werd ik een beetje bang, want ik vond de selectie serie helemaal niet zo leuk. Gelukkig vond ik Royals wel een erg leuk boek. Dus mocht je nu zelf ook door die zin afgeschrikt zijn, geef Royals dan toch nog een kans.

Het verhaal heeft veel drama, maar daar was ik ook op voorbereid. En doordat ik er op voorbereid was, kon ik er extra van genieten. Ik heb er echt van genoten.

Daisy is echt een tof personage. Ik had meteen een klik met haar en voelde met haar mee. De hele zomer naar Schotland, omdat je zus perse wil trouwen met de kroonprins, daar heb jij toch niet om gevraagd? Na de nodige discussies gaat ze dan toch, maar het Schotse hof blijkt helemaal niet zo perfect als dat ze altijd dacht.

De andere personages zijn ook erg leuk, maar met hen had ik niet meteen een band. Misschien komt dat ook wel door Daisy’s humor, die echt geweldig was!

Royals is een boek dat mij erg verrast heeft in de positieve zin. Het was een heerlijk boek voor even tussendoor. Je vliegt echt door het verhaal heen!

Gegevens:
Titel: Royals (Royals #1)
Schrijfster: Rachel Hawkins
Uitgeverij: Best of YA, Van Goor
Pagina's: 272
ISBN13: 9789000363711 
Sterren: ★★★★☆

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge