Recensies

Review: Samen van Julie Cohen

Samen Julie Cohen Recensie

Op Hebban zag ik dat er buzzers gezocht werden voor dit boek. Ik las het fragmentje dat ze op de site hadden staan en was meteen enthousiast. Dit boek wil ik lezen! Ik besloot me aan te melden en mocht dit boek zomaar lezen. Bedankt Hebban en uitgeverij De Fontein!

De blurb:

Op een ochtend die begint als elke andere staat Robbie op, kust zijn nog slapende vrouw Emily, en legt een brief voor haar neer. Dan trekt hij de deur achter zich dicht en loopt weg van hun huis, hun leven samen, en hun onverbrekelijke liefde. De reden achter Robbies daad wordt duidelijk als het verhaal langzaam terugspoelt naar 1962, door het leven van twee mensen die in elkaar de liefde van hun leven hebben gevonden, maar wier liefde geworteld is in een groot geheim. Een geheim dat tegen elke prijs beschermd moet worden…

Mijn oordeel:

Wat een ontroerende roman! Vanaf de eerste bladzijde zat ik middenin het verhaal. Robbie en Emily zijn geweldig samen en je voelt de liefde tussen die twee. Echt heel erg mooi geschreven, hun liefde voelt enorm natuurlijk aan.

Het verhaal zit apart in elkaar. Het bestaat uit 5 delen welke zich allemaal in een ander jaar afspelen. Het eerste deel speelt zich af in 2016, dus de tegenwoordige tijd. In de verdere delen gaan we terug in de tijd, totdat we in 1962 zijn aanbeland. Ik vond deze manier erg  vernieuwend. Ik kan me niet herinneren ooit een boek gelezen te hebben gelezen waarin het verhaal terug in de tijd ging. Maar het levert wel extra nieuwsgierigheid voor het einde. Wat is er zo veel jaren terug gebeurd, wat ervoor gezorgd heeft dat Robbie en Emily zo zijn als dat ze in 2016 zijn. Het verhaal begint namelijk met een geheim, iets wat alleen Emily en Robbie weten. Maar wat is het?

De schrijfstijl is echt heel erg vlot en dat had ik op de een of andere manier niet verwacht. Maar ik was blij verrast, want ik vloog echt door dit boek heen!

Ik ben uitgeverij de Fontein heel erg dankbaar voor dit boek. Wat een pareltje! Dit verhaal had ik echt voor geen goud willen missen. Robbie en Emily heb ik echt in mijn hart gesloten, wat een geweldige personages. Dit boek is ideaal om buiten in de zon te lezen.

★★★★☆

Samen – Julie Cohen – Uitgeverij de Fontein – 368 pagina’s – €19,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge