Recensies

Review: Showstopper van Hayley Barker

Showstopper van Hayley Barker

Voor de 24-uurs readathon besloot ik dit boek op te pakken. Ik had al een aantal lovende recensies gezien, maar wist niet goed wat ik er zelf van zou vinden. Hoog tijd om het te gaan lezen dus!

De blurb

Hoshiko is de sterattractie van het gevaarlijkste circus van Engeland, waar kinderen van immigranten moeten optreden met gevaar voor eigen leven. De heersende, autochtone elite is dol op de show. Hoe gruwelijker, hoe beter.

Wanneer Ben, zoon van een machtig minister, voor het eerst de show bezoekt, wordt hij op slag verliefd op Hoshiko. Maar terwijl zij adembenemende kunsten op het hoge koord vertoont, wachten onder haar hongerige leeuwen.

Kan Ben haar helpen ontsnappen uit deze gevangenis? En heeft hij de moed het systeem aan te klagen dat zijn moeder als minister in stand houdt?

Mijn oordeel

Ik was een beetje huiverig. Een nieuwe fantasy wereld is meestal best wel pittig. Maar bij dit boek had ik daar geen last van. Binnen een paar bladzijdes zat ik middenin het verhaal en kon ik het niet meer wegleggen. Een paar uur later was hij uit. En wat een tof boek! Vol met spanning en actie.

Ik vond de wereld echt heel erg goed uitgewerkt. Ik had enorm medelijden met de Droesems. Hoe heeft het zo ver kunnen komen dat ze minderwaardig werden? En waarom gaan alle Zuiveren daarin mee? En hoe langer ik erover na ging denken, hoe meer ik de gelijkenis in onze wereld zag. Hoe komt het dat mensen vinden dat ze boven andere groepen staan? Waar komt al die haat vandaan?

Ik vond Ben eerst een beetje een watje. Maar wat verwacht je ook van een jongen die eigenlijk nooit zelf heeft hoeven nadenken? Zodra hij wel zelf ging nadenken, groeide hij echt als personage. Ik vond hem ook meteen een heel stuk leuker. En Hoshiko? Die had vanaf de eerste bladzijde mijn hart gestolen. Ik vond haar geweldig!

Dit was echt een super tof boek. Ik heb er enorm van genoten en kan niet wachten totdat het tweede deel, Showstealer, in december uitkomt!

★★★★☆

Showstopper – Hayley Barker – Uitgeverij de Fontein – 415 pagina’s – €17,99

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge