Recensies

Review: Spelbreker – Cora Carmack

De nieuwe Cora Carmack zag ik al een aantal keer voorbijkomen op social media. Toen ik het boek dan ook tegenkwam in de online bibliotheek, besloot ik het e-book meteen te lenen. En daar heb ik totaal geen spijt van!

Waar gaat het boek over?

Dylan is vast besloten dat de wereld een betere plek kan worden, zolang ze er maar hard genoeg voor strijd. Als ze dan bij een protest weigert te vertrekken, wordt ze door de politie opgepakt en belandt ze in de cel.

In diezelfde cel zit ook Silas Moore. Hij heeft gevochten en is daarna opgepakt en mag dus ook een nachtje in de cel doorbrengen. Silas vindt Dylan helemaal niet leuk. Hij kent dat soort meisjes, denkt hij, die een gebroken jongen zoeken om te repareren. Maar hij is helemaal niet gebroken. En hij heeft Dylan echt niet nodig. Of toch wel…?

Wat vond ik er van?

Na het lezen van de eerdere boeken van Carmack, had ik niet hele hoge verwachtingen voor dit boek. Haar boeken zijn lekker makkelijk, maar echt geen literaire hoogstandjes. Haar eerdere boeken vond ik zelfs een beetje simpel. Nu moet ik je meteen zeggen dat dit boek ook geen literair hoogstandje is, maar ik vond dit wel een heerlijk boek voor een avondje op de bank.

Het boek leest erg vlot en ik vloog door het verhaal heen. Daarnaast bevat het boek erg fijne hoofdpersonen. Dylan stal meteen mijn hart. Zij was vanaf de eerste bladzijde al een personage met een sterke eigen mening en wil en dat vind ik fijne eigenschappen. De band met Silas moest een beetje groeien, maar ook hij bleek een fijn personage te zijn.

Het einde van dit boek vond ik erg gehaast en ik heb het idee dat Cora Carmack daar nog wel meer van had kunnen maken. Hier baalde ik wel een beetje van. Ondanks het gehaaste einde, heb ik toch enorm genoten van dit boek. Ik leefde helemaal mee met Dylan en Silas en hun gevoelens waren heel realistisch.

Met dit boek heeft Carmack laten zien dat ze misschien toch wel een schrijfster voor mij is. Haar volgende boek ga ik dan ook zeker lezen.

Spelbreker – Cora Carmack – Uitgeverij Q – 261 pagina’s – ISBN13 9789021407074 – €15,00 (paperback) & €7,99 (e-book) – ★★★★☆

0 Comments

    1. Dat klopt, goed dat je het zegt! Het is het tweede deel van de Rusk University-serie. Wel is het boek goed op zichzelf te lezen, daarvoor hoef je deel 1 niet per se te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge