Recensies

Review: The Art of French Kissing van Brianna R. Shrum

The art of french kissing book review

Het eerste Netgalley boek waar ik echt gek op ben is een feit! Ik ben al een poosje lid bij Netgalley en ik heb tot nu toe 10 boeken gelezen. Helaas vielen alle boeken me nog een beetje tegen. Maar toen kwam ik deze tegen. Meteen te downloaden vanaf Netgalley en de blurb sprak me erg aan. En gelukkig pakte het goed uit!

*Thank you to the publisher/Netgalley for for providing me with an eARC in exchange for an honest review. This in no way influenced my opinion.*

De blurb:

Seventeen-year-old Carter Lane has wanted to be a chef since she was old enough to ignore her mom’s warnings to stay away from the hot stove. And now she has the chance of a lifetime: a prestigious scholarship competition in Savannah, where students compete all summer in Chopped style challenges for a full-ride to one of the best culinary schools in the country. The only impossible challenge ingredient in her basket: Reid Yamada.

After Reid, her cute but unbearably cocky opponent, goes out of his way to screw her over on day one, Carter vows revenge, and soon they’re involved in a full-fledged culinary war. Just as the tension between them reaches its boiling point, Carter and Reid are forced to work together if they want to win, and Carter begins to wonder if Reid’s constant presence in her brain is about more than rivalry. And if maybe her desire to smack his mouth doesn’t necessarily cancel out her desire to kiss it.

Oordeel:

De blurb geeft eigenlijk het hele verhaal al weg en dat vond ik best jammer. Maar dit is zo’n heerlijk boek! Het deed me denken aan The Hating Game van Sally Thorne. Daar haatten de hoofdpersonen elkaar namelijk ook aan het begin. Dat vond ik een heel erg tof verhaal en even was ik bang dat dit boek er niet aan kon tippen. Maar niets was minder waar. Hoe verder je komt in het verhaal, hoe leuker het wordt! Uiteindelijk vloog ik door dit boek heen. Ik wilde enorm graag weten hoe het af zou lopen.

Wat ik wel jammer vond is dat het ‘haat-gedeelte’ maar zo kort was. Daarna kwam de nadruk heel erg te liggen op de onderlinge relaties en was eigenlijk het ‘haten’ voorbij. Ik hou er niet van om boeken te vergelijken, maar dit concept was veel beter uitgewerkt in The Hating Game die ik hierboven al noemde.

Ik vond Carter soms ook wel een beetje moeilijk doen. Waarom heeft ze zoveel bevestiging nodig? Maar Reid was wel echt geweldig. De interactie tussen Carter en Reid was zó leuk, voor die stukjes alleen al zou ik het boek gaan lezen! En de overige vriendschappen in dit boek vond ik ook heel leuk en realistisch. De vriendschappen bleven wel een klein beetje oppervlakkig, maar dat komt omdat de nadruk er niet op lag. Maar het was in mijn ogen niet storend dat dit minder goed uitgewerkt was.

Ik kreeg continu honger door dit boek. Er komen zoveel lekkere gerechten naar voren! Wel vond ik het lastig om sommige ingrediënten te vertalen naar het Nederlands, maar daar hebben we Google vertalen voor.

Mag ik trouwens even klagen over de cover van het bestand? Waarom is die niet de volle pagina? Dit is zo lelijk op foto’s. Maar verder vind ik de cover wel heel tof.

Ik vond dit een vermakelijk boek en ik was helemaal in de stemming voor dit boek. Tikkeltje voorspelbaar, maar dat mocht voor mij de pret niet drukken. Dit boek wordt 5 juni 2018 uitgegeven, maar je zou hem eventueel ook kunnen lezen en recenseren als je lid bent van Netgalley.

★★★★☆

The art of French Kissing – Brianna R. Shrum – Sky Pony Press – ebook is €11,66 op Amazon

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge