Recensies

Review: The Diabolic – S.J. Kincaid

Recensie: De diabolic - S.J. Kincaid || Marieke's Books

Soms zijn er van die boeken die ik al 3 keer van de bibliotheek heb geleend, maar steeds maar niet leest. Dit is er daar eentje van. Ik had ‘m al voor de zoveelste keer in huis in de hoop dat ik hem nu wel eindelijk zou lezen. En toen kwam Odette: ‘Marieke, zullen we buddyreaden?’ Yes please! En zo komt het dat ik dit boek dan toch nog gelezen heb. 

Waar gaat het boek over?

Nemesis lijkt een gewoon meisje, maar dat is ze echt niet. Ze is namelijk een Diabolic en dus gemaakt om te doden. Als Nemesis nog jong is, wordt ze gekocht door een adellijke familie. Nemesis moet hun dochter Sidonia gaan beschermen, koste wat kost.

Sidonia moet zich melden aan het hof van de keizer, die duidelijk geen goede bedoelingen heeft. Om Sidonia te beschermen gaat Nemesis in haar plaats. Maar niemand in het hof mag ontdekken wie ze is..

Wat vond ik ervan?

Ik wist echt niet wat ik van dit boek moest verwachten. Oke, een diabolic. Dat concept snapte ik een beetje. Maar de hele wereld om het verhaal heen is veel complexer. Het is namelijk een science fiction wereld en dat vond ik wel even pittig. Ik kon het niet zo goed voor me zien. En toen ik dacht de naamgeving eindelijk door te hebben, kwamen er in een keer veel meer mensen voorbij zodra Nemesis bij de keizer is. Dit zorgde toch wel voor aardig wat verwarring.

Maar toen ging het verhaal lopen. En wat is dit een verhaal vol met actie. Actie en dode mensen, want pfoe, wat gaan er veel mensen dood! Deze schrijfster is duidelijk niet bang voor het doden van personages.

Nemesis maakt een groot aantal veranderingen mee en die waren erg goed uitgewerkt. Ze kwamen niet van de een op de andere dag, maar werden geleidelijk ingevoerd. Daarnaast wordt de dynamiek tussen de verschillende personages nog wel eens veranderd. Heel erg tof om te lezen! Dacht ik eindelijk te weten hoe het verhaal zou lopen, bleek een personage toch ingewikkelder te zijn dan ik dacht. Dit gebeurde echt meerdere keren.

Er zitten erg veel plottwisten in dit boek en tegen het einde vonden Odette en ik ze een beetje overbodig geworden. Het was een beetje alsof de schrijfster zo veel mogelijk trucjes uit de doos wilde halen om de lezers te verrassen. Dit was totaal niet nodig, want het verhaal op zich is echt al super tof!

Er is een vervolg op dit boek, maar ik weet nog niet of ik die wil lezen. Dit boek is namelijk geschreven als stand-alone en ik zou echt niet weten wat er nog achter aan kan. Maar dat is ook wel weer erg leuk. Wat voor geks heeft de schrijfster nu weer bedacht en waar gaat ze me weer mee verrassen? Misschien ga ik het tweede deel dan toch nog maar wel lezen.

Ben je op zoek naar een verrassend science fiction verhaal? Dan zit je goed met dit boek. Lezen!

The Diabolic – S.J. Kincaid – Young & Awesome – 480 pagina’s – ISBN13 9789025870553  – €17,50 – ★★★★☆

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge