Recensies

Review: The Immortalists van Chloe Benjamin

Dit boek zag ik voorbijkomen op Hebban en door de cover werd meteen mijn aandacht getrokken. Wat een prachtig boek! Het bleek ook nog eens een leesclubboek te zijn, dus ik besloot me snel in te schrijven voor de leesclub. En ik werd uitgekozen! Yay! Een paar dagen later zat het boek al in de brievenbus. 

De blurb

If you were told the date of your death, how would it shape your present?

It’s 1969 in New York City’s Lower East Side, and word has spread of the arrival of a mystical woman, a traveling psychic who claims to be able to tell anyone the day they will die. The Gold children—four adolescents on the cusp of self-awareness—sneak out to hear their fortunes.

Their prophecies inform their next five decades. Golden-boy Simon escapes to the West Coast, searching for love in ’80s San Francisco; dreamy Klara becomes a Las Vegas magician, obsessed with blurring reality and fantasy; eldest son Daniel seeks security as an army doctor post-9/11, hoping to control fate; and bookish Varya throws herself into longevity research, where she tests the boundary between science and immortality

Mijn oordeel

De 4 kinderen wordt dus hun sterfdatum verteld. Ik zou dat echt nooit willen, want ik denk dat ik daar continu aan zou denken en dan niet meer gewoon zou leven. Maar dat even terzijde, dit boek zet je wel aan het denken. De 4 kinderen gaan allemaal op hun eigen manier om met de voorspelling. Sommige halen alles uit hun leven, maar anderen gaan juist heel voorzichtig leven. Wat zou jij doen in die situatie?

Ik vond dit boek wel erg pittig in het Engels. Er zitten best wel lange zinnen met beschrijvingen tussen en soms moest ik me daar echt doorheen worstelen. Ik snapte niet goed waar het over ging en raakte de draad kwijt. Soms moest ik zelfs hele passages opnieuw lezen, omdat ze niet binnenkwamen bij mij. Dit zorgde er wel voor dat ik niet zo genoot van dit boek. Ik zag af en toe zelfs op tegen het lezen ervan, omdat het zoveel tijd in beslag nam.

Op sommige momenten miste ik dan juist wel weer de diepgang. Simon is bijvoorbeeld heel erg goed uitgewerkt en Klara ook wel. Maar Daniël en Varya zijn oppervlakkiger. Hierdoor kon ik moeilijk een klik met ze krijgen.

Dit is een boek dat je aan het denken zet, maar waar ik wel moeilijk doorheen kwam. De discussie op Hebban is dan wel weer erg leuk, dus ik ben wel blij dat ik besloot mee te doen met deze leesclub.

★★★☆☆

The Immortalists – Chloe Benjamin – G.P. Putnam’s Sons – 404 pagina’s – €15,99

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge