Recensies

Review: The Year We Fell Down – Sarina Bowen

Een poosje terug was ik op zoek naar, voor mij, nieuwe New Adult auteurs. Na een tijdje rondneuzen op Goodreads was mijn TBR weer aardig gevuld. Met stipt op 1 stond meteen dit boek. Het klonk zo ontzettend schattig en ook echt iets voor mij!

Waar gaat het boek over?

In The Year We Fell Down ontmoeten we op de allereerste bladzijde Corey Callahan. Corey begint aan haar eerste jaar college aan Harkness College. Harkness is best wel een gekke naam om continu te lezen, vooral omdat het in mijn hoofd echt heel erg Nederlands klonk, maar dat even terzijde. Corey begint haar jaar in een rolstoel, want ze heeft een ongeluk gehad met ijshockey. Het jaar begint dus niet zo als dat zij verwacht had.

Aan de overkant van de gang woont Adam Hartley. Hij is ook geblesseerd en heeft dus de andere handicap-vriendelijke kamer. Adam is ontzettend knap, als we Corey moeten geloven. Maar Adam is ook ontzettend bezet en dus niet beschikbaar.

Tussen Corey en Adam ontwikkelt een mooie vriendschap, met tequila en heel veel videogames. Er is niemand die hun teleurstellingen zo goed herkent als dat zij dat doen. Zo zijn er bijvoorbeeld niet overal op de campus liften, wat het dus onmogelijk maakt voor ze om op een andere verdieping te komen. Tot die ene nacht..

The sport she loves is out of reach. The boy she loves has someone else.

Wat vind ik van het boek?

Dit is echt een heerlijk boek om te lezen als je toe bent aan fluf. Het zit er namelijk vol mee. En niet op zo’n vervelende veel te aanwezige manier, maar heel erg subtiel. De relatie tussen Corey en Adam is geweldig. Totaal geen insta-love en dat is ook wel eens fijn voor een keertje. Ik hou van een goed uitgewerkte friends-lovers romance.

Adam is een lieverd! Hij is zo attent en doet zoveel voor Corey. Niet omdat zij zelf niks meer kan en hij medelijden met haar heeft, maar juist omdat hij zo’n goede vriend is en haar ongezien toch wil helpen.

De andere personages in dit boek zijn echt goed uitgewerkt. Zo is de huisgenoot van Corey, Dana, echt een persoon op zich met haar eigen verhaal. En zo ook Bridger, de beste vriend van Adam. Het volgende boek gaat over hem en daar ben ik echt enorm benieuwd naar! Er werd namelijk al een tipje van de sluier gelicht omtrent zijn leven.

Ik vond dit een erg lief verhaal, maar ik miste wel een beetje diepgang. Ik geef dit boek dan ook 4 sterren. Echt een aanrader als je van lieve fluffy boeken houdt! 

The Year We Fell Down (The Ivy Years #1) – Sarina Bowen – Rennie Road Books – 274 pagina’s – ISBN13: 9780991068005 – ★★★★☆

0 Comments

  1. Ik heb alleen ‘The understatement of the year’ gelezen in de serie (om het onderwerp), en dit vond ik echt heel erg tof! Dat boek is sowieso een aanrader!

  2. Ik heb alleen ‘The understatement of the year’ gelezen in de serie (om het onderwerp), en dit vond ik echt heel erg tof! Dat boek is sowieso een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge