Recensies

Review: Vallen – Jackie van Laren

Het was een woensdagavond en ik had net een tentamen filosofie achter de rug. Twijfelend stond ik voor mijn boekenkast. Waar heb ik zin in? Ik besloot Vallen te pakken van Jackie van Laren. Ik verwachtte er niet zoveel van, maar hopelijk was het een luchtig boek voor even tussendoor. En dat heb ik geweten, want 2 dagen later was ‘ie uit en ik wil deel 2 nu lezen!

De blurb

Liefde, glamour en rock ’n roll

De jonge journaliste Anne Miller werkt voor een blad dat op de rand van de schandaaljournalistiek balanceert en is verloofd met de keurige Ian. Tijdens een interview met Rory Maquary, leadzanger van een wereldberoemde rockband, gelauwerd acteur en beruchte Hollywood Bad Boy, blijkt Anne een onverwachte klik te hebben met zijn driejarige zoontje.

Het jongetje heeft het moeilijk sinds zijn moeder met de noorderzon vertrok en kan wel wat extra aandacht gebruiken. In een opwelling doet Rory Anne een aanbod dat ze niet kan weigeren: als ze drie weken meegaat met de Amerikaanse tournee van zijn band en op zijn zoontje past, mag ze een exclusief diepteartikel over de band schrijven. Anne pakt zonder aarzelen haar tas en gaat. Ze houdt zichzelf voor dat ze het doet voor haar carrière en voor het kind. Maar bijna tegen wil en dank vallen Anne en Rory voor elkaar. De gevolgen zijn niet te overzien…

Mijn oordeel

Dit is zo’n boek waar ik zonder verwachtingen inging, maar die mij toch positief heeft verrast. Het verhaal begint ergens halverwege de gebeurtenissen in de blurb. Langzaamaan leer je hoe Anne op deze positie beland is. Dat vond ik heel fijn. Bij veel boeken begint het langzaam, leer je eerst iedereen kennen en daarna begint het verhaal pas. Dan komen alle dingen van de blurb pas voor en daarna begint het ‘echte’ verhaal. Maar in Vallen is dat dus niet het geval en dat vond ik al erg leuk.

Anne en Rory vond ik allebei erg leuk, al moest ik eerst wel een beetje wennen aan Rory. Hij heeft zo’n karakter waardoor hij en ik echt naar elkaar moeten toegroeien. En Rowland. Wat een schatje! Ik vond de interactie van Anne en Rory met Rowland het leukste van het hele boek. Dat was zo ontzettend lief.

Geheel onverwachts zat ik middenin het verhaal en leefde ik enorm met iedereen mee. Jackie kan zo levendig schrijven. Ik vond het geweldig! En toen was het boek plotseling uit. Huh? Ik moet deel 2!

★★★★☆

Vallen – Jackie van Laren – Boekerij – 336 pagina’s – €10,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge