Recensies

Review: Ver van de boom – Robin Benway

Ver van de boom is zo’n boek dat ik vaak voorbij zag komen op Goodreads. Al mijn vrienden lazen het en waren razend enthousiast. Ik zag continu 5-ster recensies voorbijkomen. Mijn verwachtingen waren dan ook torenhoog. Afgelopen weekend haalde ik mijn reservering op bij de bibliotheek. Benieuwd wat ik van dit boek vind? Lees dan snel verder!

Waar gaat het boek over?

Grace is geadopteerd en wil graag op zoek naar haar biologische moeder. Tijdens haar zoektocht komt ze erachter dat ze nog een broer en een zusje heeft, genaamd Joaquin en Maya. Maya’s leven bij haar adoptiegezin lijkt prima, maar bij Joaquin is dat wel anders. Hij is namelijk nog steeds op zoek naar een familie die hem wil hebben.

Alle 3 de tieners worstelen met de vraag wie ze zijn. En wat bepaalt eigenlijk wie je bent?

Wat vond ik van het boek?

Dit is echt een prachtig boek. Het gaat over zó veel verschillende onderwerpen! Adoptie, familie, liefde en vriendschap. Echt geweldig!

Ik vond het prachtig om de band tussen de broer en de zussen te zien ontwikkelen. Het ging heel erg natuurlijk. Natuurlijk moet je aan elkaar wennen als je elkaar voor het eerst ontmoet. Je kent elkaar gewoontes niet en dat is niet erg. Je leert elkaar namelijk na een paar ontmoetingen wel beter kennen en dan kan er een hechtere band ontstaan. Maar die band? Die is er al.

Wat erg mooi was is het feit dat ze alle 3 zo verschillend zijn, maar dat het verhaal ook laat zien dat dat niet erg is als je broer en zus bent. Ook al zou je nog zo van elkaar verschillen, je blijft toch familie van elkaar. En dat komt zo ontzettend mooi naar voren in dit boek.

Wat ik daarnaast ook erg fijn vind aan dit boek is dat alle open eindjes afgerond zijn. Er is geen enkel ding waarbij ik de afsluiting miste.

Dit is een contemporary die ik iedereen kan aanbevelen. Het zit zo ontzettend goed in elkaar! Een echte aanrader!

Titel: Ver van de boom
Auteur: Robin Benway
Uitgeverij:  de Fontein
Aantal pagina's: 356
Rating: ★★★★★

 

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge