Recensies

Review: Verraad van Abigail Haas

Ik heb eigenlijk nooit echt een thriller gelezen. Omdat ik er dus geen ervaring mee had, vroeg ik om advies op Goodreads. Daar werd mij aangeraden om Verraad van Abigail Haas te gaan lezen, wat een young adult thriller is. Ik haalde het boek op bij de bibliotheek en begon meteen. Maar is thriller een genre voor mij?

De blurb zegt dit:

Anna en Elise zijn onafscheidelijk. Nu ook golden boy Tate voor Anna gevallen is, lacht het leven haar toe. Een weekje Aruba met haar vrienden belooft dan ook één groot feest te worden, tot ze Elise vermoord aantreffen in hun vakantiehuis. De politie verhoort hen één voor één, en Anna en Tate worden opgepakt. Al snel komt Tate op borgtocht vrij, maar voor Anna begint een nachtmerrie als hoofdverdachte. Ze moet het proces afwachten in de cel. Hoe kan ze de jury overtuigen van haar onschuld nu alles tegen haar wordt gebruikt?

Dit klonk in mijn ogen niet al te spannend. Gewoon een politieverhaal vanuit het oogpunt van de verdachte. Maar toen ik eenmaal begonnen was met lezen, was het boek zeker af en toe wel spannend. Wie had de dood van Elise op zijn/haar geweten?

Dit boek zit vol met terugblikken. Een terugblik naar een Halloweenfeestje, eerste schooldag of het begin van de vakantie. Eerst vond ik dit heel erg verwarrend. Maar na een poosje zorgen deze terugblikken er juist voor dat het verhaal een heel stuk duidelijker wordt. Door de terugblikken wisselde mijn ‘moordenaar’ ook steeds. Dit vond ik echt heel erg knap van Abigail Haas. Ze zette me telkens op het verkeerde spoor. En aan het einde wist ik het echt niet meer.

Het einde zelf was naar mijn idee iets te gehaast en ook te vaag. Ik sloeg het boek dicht en moest toen nog heel lang nadenken over wie nou de echte dader was. Verder was het boek in mijn ogen ook niet echt een thriller, want ik vond het boek daarvoor niet spannend genoeg. Maar misschien komt dit wel doordat ik nog geen verdere ervaring heb met thrillers. Het was gewoon een politieverhaal met een groot aantal terugblikken. Maar wel een heel erg goed politieverhaal. Ik werd wel helemaal het verhaal ingezogen en ik kon maar moeilijk stoppen met lezen.

★★★★☆

Verraad (Dangerous Girls) – Abigail Haas – 383 pagina’s – Uitgeverij de Fontein – 10,-

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge