Recensies

Review: Vertel me drie dingen van Julie Buxbaum

Soms heb ik van die momenten, dan ben ik enorm toe aan een fluffy boek. Maar ik wist even niet welk boek me daarbij moest helpen. Dus ging ik even bij de ebooks van de bibliotheek snuffelen. Ik kwam Vertel me drie dingen tegen en besloot er meteen in te beginnen. Maar was dit boek fluffy genoeg?

Gelukkig wel, dit boek is zó ontzettend lief!

De blurb:

Jessie is verhuisd en alles voelt verkeerd: haar nieuwe kakschool, haar nieuwe huis, haar nieuwe stiefmoeder en haar arrogante stiefbroer. En ze mist haar overleden moeder.
Dan krijgt Jessie een mail van een jongen die zich Iemand-Niemand noemt. Ze mag alles aan hem vragen: welke meiden ze moet vermijden, wie haar vrienden zouden kunnen worden en waarom ze beter geen vega-burgers uit de kantine kan eten.
Al snel wordt Iemand-Niemand Jessies reddingsboei. Maar wie op school is toch deze mysterieuze jongen?

Ondanks dat Jessie natuurlijk veel verdriet heeft, is dit geen zwaar boek. Daar was ik eerlijk gezegd wel een beetje bang voor. Maar gelukkig leest het heel luchtig! Het is niet zo dat haar verdriet weggeschoven wordt, maar de nadruk ligt er ook niet volledig op.

Jessie krijgt een berichtje van Iemand Niemand, een onbekende, die haar wel wil helpen op haar nieuwe school. Ze krijgen een hele goede band, maar Jessie weet niet wie IN is. Als lezer ben je continu nieuwe IN’s aan het verzinnen. Is het die? Nee, dat zal wel niet. Die dan? Dit boek deed me een beetje aan Simon vs. the Homo Sapiens Agenda denken. Daar is Simon ook verliefd op Blue, een jongen die hij niet kent. Ik denk dat ik een zwak heb voor dat soort boeken. Ik vond Simon echt geweldig en dit boek ook!

Dit boek is wel een beetje voorspelbaar. Halverwege het boek had ik al een idee wie IN was. De schrijfster zette me nog wel een paar keer op het verkeerde been, maar mijn eerste gok was goed. Meestal vind ik dit niet leuk aan boeken, maar bij dit boek ergerde ik me er niet aan.

Ook heeft dit boek veel stereotypen. Zo zijn er de mean-girls op school, welke blond zijn en een heel mooi lichaam hebben. Verder zijn er nog wel meer LA-stereotypen. Ik vond de schoolgenoten van Jessie dan ook niet erg origineel en mede daardoor was het verhaal ook niet zo origineel.

De schrijfstijl was dan wel weer heel vlot. Ik vloog door het boek heen en voor ik het wist was ‘ie uit. Heerlijk als dat gebeurt. Het tweede boek van deze schrijfster is net uitgekomen en die heb ik meteen gekocht. Dit komt ook mede door het enthousiasme van Odette, een vriendin die ik via Goodreads heb leren kennen. Binnenkort kun je dus de review van Het ongeluksproject hier op mijn blog verwachten.

Heb je Vertel me drie dingen nog nooit gelezen? Snel doen!

★★★★☆

Vertel me drie dingen (Tell me three things) – Julie Buxbaum – 352 pagina’s – Uitgeverij de Fontein – €15,99

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge