Recensies

Review: Waar ik ga – Gayle Forman

Waar ik ga - Gayle Forman | Marieke's Books

Op zoek naar een ebook in de online-bibliotheek kwam ik Waar ik ga tegen. Ik had nog niks van Gayle Forman gelezen, terwijl er wel 3 van haar boeken in mijn kast staan. Hoog tijd om eens iets van haar te lezen. Ik zat in de trein, dus besloot ik dit boek maar meteen te gaan lezen. Benieuwd wat ik er van vond?

Waar gaat het over?

Op het moment dat Freya haar stem verliest tijdens het opnemen van haar debuutalbum, wil Harun weglopen met de jongen van wie hij houdt en komt Nathaniel na een familietragedie aan in New York. De drie ontmoeten elkaar in Central Park waarna hun wegen niet meer scheiden. Door beetje bij beetje delen van hun verleden aan elkaar te onthullen, proberen ze samen de weg terug naar zichzelf te vinden. (Bron: Goodreads)

Wat vond ik er van?

De eerste paar bladzijden vond ik veelbelovend. Ik zat meteen in het verhaal van Freya. Maar na het eerste hoofdstuk switcht het boek van perspectief. Tijd voor Harun en zijn verhaal. Na dat hoofdstuk switcht het boek wéér van hoofdstuk en is het tijd voor Nathaniel. Gedurende het hele boek wordt er veel afgewisseld tussen de verschillende perspectieven. Halverwege het boek is dat heel fijn, maar aan het begin is het vooral erg verwarrend. De personages zijn dan namelijk nog niet samen en hun levens gaan volledig langs elkaar heen. 

Ik vond dit een mooi verhaal. Het verhaal bevat belangrijke onderwerpen zoals worden wie je bent en dit ook kunnen accepteren. De 3 tieners hebben allemaal hun eigen problemen, maar besluiten elkaar te gaan helpen. Maar ik vond het verhaal zo snel gaan. Het speelt zich namelijk allemaal binnen een dag af, volgens mij. De problemen van de tieners zijn zo groot, die kun je niet even in 1 dag stoppen allemaal. Dan wordt het onrealistisch en gehaast. Dat gevoel kreeg ik dan ook bij het lezen van dit boek. 

De schrijfstijl vond ik erg prettig en het boek las vlot, maar helaas voelde het een beetje gehaast aan. Ik ben nu wel erg benieuwd naar mijn ongelezen boeken van Gayle Forman. Ik ga in 2019 zeker een boek daarvan proberen. 

Waar ik ga – Gayle Forman – Uitgeverij Moon –  240 pagina’s – ISBN 9789048844777- €17,50 – ★★★☆☆

0 Comments

  1. Ahhh ik ben hier zo benieuwd naar! Maar ben de laatste tijd wel voornamelijk van plan om boeken te lezen waar ik super hoge verwachtingen van heb, en dit zorgt voor lagere verwachtingen :p Even over nadenken haha

    1. Goed plan is dat! Moet ik ook meer gaan doen eigenlijk. Nu pak ik nog wel eens een boek op omdat ik daar half-nieuwsgierig naar ben, maar vaak is dat een teleurstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge