Recensies

Review: Zoen me tot ik zwicht van Helen Hoang

Zoen me tot ik zwicht van Helen Hoang Recensie

The kiss quotient was een boek dat vaak voorbijkwam op bookstagram en ik wilde het heel graag lezen. Toen zag ik in een keer Zoen me tot ik zwicht op het internet. En wat blijkt? Dat is dus de Nederlandse vertaling van het boek. Ik ontving het boek van The House of Books, waarvoor dank en begon meteen met lezen. 

De blurb

Daten is al moeilijk genoeg – laat staan als je Asperger hebt. Stella, dertig, is briljant in wiskunde maar sociaal onhandig. Haar moeder vindt het hoog tijd dat ze gaat trouwen. Stella heeft geen flauw idee met wie. Ze haat seks; zo gênant. Praktijkervaring opdoen dan maar. Met een professional. De charmante escort Michael is bereid Stella de fijne kneepjes bij te brengen, van voorspel tot méér dan de missionarispositie. Hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

WhatsApp Image 2018-08-20 at 20.30.33

Mijn oordeel

Wat een heerlijk boek! Ik vloog door het boek heen en kon het boek maar moeilijk wegleggen. Het is echt een verslavend boek.

Stella en Michael zijn allebei geweldige karakters. Stella vind ik een echte lieverd. Verliefd op haar werk en ze weet waar ze goed in is en waar ze minder goed in is. Gedurende het verhaal maakt ze een hele ontwikkeling mee, maar ik vond die ontwikkelingen wel erg realistisch.

Michael is ook al zo’n schatje. Hij komt uit zuid Vietnam en je krijgt ook erg veel mee van zijn familie, hun maaltijden en hun gewoontes. Dit vond ik ook erg leuk aan het boek. Het draait niet alleen om Stella en Michael, maar er zit ook genoeg achtergrondverhaal achter.

Wat ook wel tof is om te weten. Helen Hoang kwam erachter dat ze zelf op het autistische spectrum zit en schreef vanuit haar eigen ervaringen dit boek. Het is dus een echte #ownvoices boek. En die cover…. Echt zó mooi!

Ik kan niks anders dan dit boek 5 sterren geven. Ik heb echt genoten!

★★★★★

Zoen me tot ik zwicht – Helen Hoang – The House of Books – 300 pagina’s – €19,99

Ik heb dit boek ontvangen van de uitgeverij. Dit heeft op geen enkele manier mijn mening beïnvloed. 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge