Recensies

Review: Zwartspreuk van Claudia Gray

Zwartspreuk van Claudia Gray

Bij Books Ever After, een leesclub op Goodreads, houden we zo af en toe een buddyread. Dit boek las ik samen met Maartje en Tatiana. We appten over het verhaal en speculeerden hoe het verder zou kunnen gaan. Maartje was heel enthousiast en had het boek zo uit. Tatiana viel het verhaal helaas tegen, dus ze stopte halverwege. Ik ging door en in deze review is mijn mening over het boek te vinden. Vond ik het ook zo leuk als Maartje, of viel het boek mij ook tegen?

De blurb:

Het magische eerste deel van de Spellcaster-serie van bestsellerauteur Claudia Gray. 

Nadia stamt af van heksen. Maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen…

New York Times bestsellerauteur Claudia Gray heeft met haar eigen magische pen en rijke fantasie weer een geweldig boek geschreven, boordevol magie, mysterie en een romantische liefde. Voor fans van De Graces van Laure Eve.

Het begin deed me een beetje denken aan Twilight. Ontzettend knappe jongen op school, waar iedereen eigenlijk een beetje bang voor is omdat hij zich anders gedraagt. Maar dan heb je Nadia, onze hoofdpersoon en zij weet in een keer wel contact met hem te leggen, ondanks dat (bijna) niemand met hem praat.

Na de onthulling van de slechterik viel het verhaal helaas een beetje stil. Er gebeurden wel verschillende dingen, maar die vond ik niet spannend genoeg. Daarnaast was het einde ook enorm gehaast. In de laatste 30 bladzijdes moest het hele verhaal nog afgerond worden. Ik ben nooit fan geweest van zo’n snel einde. Naar mijn idee had er veel minder middenstuk hoeven zijn en had er veel meer aandacht aan het einde besteed moeten worden.

Wat ik ook wel verwarrend vind is dat de slechte heks in ouderwetser Nederlands praat dan de Nadia. Dit zorgde er ook voor dat ik de duistere krachten en het gevaar niet zo goed snapte. Deze stukken werden namelijk alleen toegelicht als de slechte heks aan het praten is. Haar stukken gingen door het ouderwetse taalgebruik nog eens veel langzamer dan de stukken van Nadia. Als de slechterik dan lang aan het woord was, dan kwam ik bijna niet door het boek heen. Ik heb een paar keer op het punt gestaan om gewoon een stukje over te slaan, zodat het verhaal weer meer vaart zou krijgen. (Niet gedaan hoor)

Om met een positieve noot te eindigen: Mateo vond ik wel weer een heel leuk personage, net als Verlaine en Cole. Die hadden wat mij betreft veel verder uitgewerkt mogen worden.

Ik vond het een vermakelijk boek om te lezen, maar helaas niet leuk genoeg om deel 2 te gaan lezen. Dit komt voornamelijk doordat het boek vaak vaart verloor en door de onduidelijkheden.

★★★☆☆

Zwartspreuk (Spellcaster #1) – Claudia Gray – Harper Collins – 350 pagina’s – €15,-

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge