Recensies

Romeo & Julia – William Shakespeare (Tiny Fisscher)

Romeo & Julia - William Shakespeare - vertaald door Tiny Fisscher | Marieke's Books

Een van mijn doelen voor dit jaar is om meer klassiekers te gaan lezen. Nu helpt Blossom Books daar erg bij. Zij geven namelijk een aantal klassiekers uit in een nieuw jasje. Zo ook Romeo & Julia en die besloot ik meteen bij de bibliotheek te lenen. Benieuwd naar mijn mening? Lees dan snel verder!

Allereerst wil ik even kwijt dat dit boek echt prachtig vormgegeven is! Van de cover tot de schutbladen, de eerste letters van de hoofdstukken tot de tekeningen in het boek, alles is zo mooi. Alleen al daardoor was dit een plezier om te lezen. Het is boek is echt een geheel. Alles past bij elkaar en dat leest ook erg prettig.

Het verhaal van Romeo & Julia was niet nieuw voor mij, want ik heb het stuk ooit met Engels moeten lezen. Toch moet ik eerlijk toegeven dat ik heel veel details niet meer wist. Dit kan komen doordat het al lang geleden gelezen is of omdat het toen in het Engels gelezen moest worden (wat ook niet makkelijk was). Deze versie van het klassieke verhaal is juist wel heel erg goed leesbaar. De echte Engelse grapjes zijn omgezet naar Nederlandse grapjes die goed te begrijpen zijn. Daarnaast leest het verhaal echt als een roman in plaats van het toneelstuk dat het eigenlijk is.

Tiny Fisscher heeft achterin uitgelegd wat ze allemaal heeft veranderd aan het verhaal om het leesbaarder te maken en die uitleg vond ik erg fijn. Zo legt ze uit dat ze Julia’s persoonlijke verzorgster ook een naam heeft gegeven, Donna, terwijl ze in het originele verhaal geen naam heeft maar min heet. Donna heeft ze gekozen omdat het in het Italiaans ‘dame’ betekent. Donna heeft zo’n grote rol in het verhaal dat ze haar toch een naam wilde geven. Al deze kleine dingetjes worden dus uitgelegd aan het einde van het verhaal en ik vond dat echt wel meerwaarde hebben.

Mocht je ook meer klassiekers willen lezen dit jaar, probeer dan eens te beginnen met deze versie van Romeo & Julia. Het is goed leesbaar en erg mooi vormgegeven. Ik ben erg blij dat Blossom Books nog meer wereld klassiekers gaat uitgeven. Frankenstein, de volgende in de reeks, ben ik al erg nieuwsgierig naar. 

Romeo & Julia – William Shakespeare – vertaald door Tiny Fisscher – Blossom Books – 9789463492508 – €24,99 – ★★★★☆

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge