Recensies

Spijt van jou – Colleen Hoover

Colleen Hoover, een van mijn favoriete schrijfsters alle tijden! Daarom is het niet gek dat ook dit verhaal mij compleet omver heeft geblazen. Benieuwd waar Spijt van jou over gaat of waarom dit boek zo geweldig is? Lees dan snel verder. 

Waar gaat Spijt van jou over?

Morgan, de hoofdpersoon in Spijt van jou van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. Spijt van jou is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog.

Wat vond ik er van?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: she did it again! Wat een geweldige schrijfster is Colleen Hoover toch! Haar boeken hebben me echt nog nooit teleurgesteld.

Spijt van jou is een pijnlijk boek, maar ook erg realistisch. Het boek brak mijn hart en zette het langzaam weer in elkaar. Dat is ook waar Colleen Hoover zo goed in is. Haar boeken volgen geen vaste opbouw en ze verrast me elke keer weer met iets hartverscheurends.

Ik kon het boek maar niet wegleggen en móest weten hoe het met iedereen af zou lopen. Zouden ze hier ooit weer bovenop komen en elkaar weer terugvinden? Of is deze familie voor altijd gebroken? Het boek hield me in z’n greep en liet me pas los na de laatste bladzijde. Het zit ontzettend goed in elkaar, zoals eigenlijk alle boeken van haar.

Toch heb ik wel een klein minpuntje, namelijk de spelfouten die ik vond in het boek. Dit doet toch een klein beetje af aan het leesplezier. Maar gelukkig niet genoeg om dit boek geen 5 sterren te geven.

Dit boek is hartverscheurend, realistisch en gewoonweg geweldig. Mocht je het nog niet gelezen hebben, raad ik het van harte aan! Voor mij was dit opnieuw bevestiging dat Colleen Hoover nog steeds een van de beste schrijfsters is die ik ken, en ik ga dit jaar ook zeker nog meer van haar lezen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge