Lijstjes

TBR 2019

boekenstapel

Afgelopen 2 jaren maakte ik een 17 TBR 2017 en een 18 TBR 2018, maar een 19 TBR 2019 werd me toch een beetje te veel. Dan maar helemaal geen TBR bedacht ik. Maar afgelopen maand zag ik veel TBR’s voor 2019 voorbijkomen waar 10 boeken op staan. Dat is wel haalbaar, dus doe ik ook gezellig mee! 

Er staan voornamelijk backlist-boeken op mijn lijstje. Backlist-boeken zijn boeken die niet in het afgelopen jaar zijn uitgekomen, als ik het goed heb.

1. De boekendief – Markus Zusak

2019 wordt hét jaar dat ik de boekendief eindelijk ga lezen. Dat boek staat al wel 3 jaar bij mij in de kast en ik ben er nog steeds niet in begonnen. Echt verschrikkelijk. Hoog tijd om daar verandering in aan te brengen. Ik hoop dit boek in een van de eerste maanden van het jaar te lezen.

Processed with VSCO with hb1 preset

2. Children of Blood and Bone – Tomi Adeyemi

Vorig jaar was de hype rondom dit boek echt ontzettend groot, dus moest ik het boek ook maar kopen. Maar nu een jaar later staat het boek nog steeds in de kast. Het is nogal dik en dus best wel intimiderend. Maar nu ben ik het zat. Ik ben zo benieuwd naar dit boek, dus wil ik het dit jaar lezen!

3. Harteloos – Marissa Meyer

Dit boek kreeg ik 2 jaar terug voor Sinterklaas van mijn opa en oma. Super lief, maar het staat nog ongelezen in de kast.. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. Ik heb er zin in! Ik vind Marissa Meyer’s schrijfstijl zo ontzettend fijn.

4. Dagboek van een Geisha

Dit boek kocht ik een poosje terug (2 jaar terug dus) in de kringloopwinkel. En nu (2 jaar later) staat het nog steeds ongelezen in mijn kast. En dat terwijl ik er zo veel goede verhalen over heb gehoord. Ik ben heel benieuwd of ik dit boek ook zo goed vind.

5. Een bijna eindeloze afstand – Tahereh Mafi

Dit boek heb ik vorig jaar voor Sinterklaas gekregen en het ligt dus nog niet zo lang in mijn kast als de meeste van deze boeken. Ik ben super benieuwd naar dit boek en kan niet wachten! Hopelijk lees ik dit boek snel. Processed with VSCO with hb1 preset

6. De vijfde brief – Nicola Moriarty

Dit boek kwam ik vorige jaar tegen op het Boekenfestijn voor maar 4 euro. Ik was super nieuwsgierig en nam het boek mee naar huis. Nu, bijna een jaar later, ligt het boek nog steeds in de kast.

7. Everless – Sara Holland

Deze maand komt het tweede deel in deze serie al, maar ik heb deel 1 nog niet gelezen. Oeps! Ik wil dan ook graag dit boek nog in januari lezen, zodat ik eventueel Evermore ook kan kopen.

8. To kill a kingdom – Alexandra Christo

Een boek waar mensen enorm over gehyped waren. Ondanks dat ik me niks meer aan ging trekken van de hypes, kwam dit boek toch in de kast te staan. Laat ik ‘m dan maar eens lezen!

9. Piper Perish – Kayla Cagan

Super blij was ik toen ik dit boek tegen kwam op het Boekenfestijn. Ik had er al veel goede verhalen over gehoord en Emmy van Zon en Maan had de illustraties gemaakt. Dit boek móest ik hebben.

10. De verloren kinderen – Diney Costeloe

Dit boek heb ik mogen ontvangen na een winactie van De Fontein. Super enthousiast was ik over het boek. Maar het boek belandde in de kast en daar is het nog niet uitgekomen. Hoog tijd om het eens te gaan lezen!


Ik ken mezelf. Deze lijst ga ik compleet vergeten om er dan aan het einde van het jaar achter te komen dat ik deze boeken nog steeds niet gelezen heb. Dus vanaf nu ga ik elke 3-4 maanden een update plaatsen over deze TBR. Daarbij schrijf ik dan meteen een update over hoe het gaat met mijn project eigen boekenkast.

Welk boek wil jij dit jaar heel graag lezen?

0 Comments

  1. Harteloos is echt het enige boek van Marissa Meyer dat mij niet ligt. Ik heb geen idee waarom, maar het pakt me gewoon niet. En Een bijna eindeloos afstand en de verloren kinderen heb ik ook nog liggen, moet ik ook lezen. Mijn moeder is vooral heel enthousiast over de verloren kinderen. Ik ben nu bezig in het tweede deel van Everless en ik vind tot nu toe Everless echt een heel stuk leuker en ben bijna op de helft van Evermore. Maar sommige mensen vinden dat boek ook helemaal niets, dus het ligt echt aan je smaak.

      1. Als je houdt van zoete cakejes, Alice In Wonderland en heel veel sprookjesfiguren, dan gaat het boek je zeker liggen! Het lag namelijk absoluut niet aan de schrijfstijl. Over die andere kan ik nog niet te veel verklappen omdat ik dan het eerste boek helemaal voor je verpest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge