Lijstjes

TBR 2020 met dank aan mijn zusjes

TBR 2020

Voor dit jaar wilde ik nog een TBR maken, maar ik wist niet zo goed hoe ik moest beginnen. In 2018 deed ik een 18 voor 2018 TBR, maar 20 voor 2020 vond ik een beetje te veel van het goede. Toen zag ik Laura en Fadwa iets super leuks doen. Zij maakten voor elkaar een TBR. Dat vond ik een tof idee dus ik vroeg mijn zusjes of ze voor mij boeken wilden uitkiezen.

Mijn zusjes mochten elk 5 boeken kiezen uit mijn boekenkast. Er zijn namelijk nog 10 maanden te gaan in dit jaar en dan kan ik elke maand 1 boek lezen. Enige regels waren dat het een boek moest zijn dat ik nog niet gelezen had en dat het het eerstvolgende deel van een serie moest zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Via Goodreads bekeken ze de boeken en ze stelden alle twee een lijstje samen. Petra begon.

TBR 2020

Petra

Murder on the Orient Express

Detective Poirot is geen onbekende in ons huis. Mama kijkt vaak de serie en af en toe kijken mijn zusjes en ik mee. Toen Petra deze titel zag staan, koos ze hem meteen uit.

The Isle of the lost

Petra is een ontzettende Disney-fan (net als ik) dus het verbaasde me totaal niet dat ze dit boek uitkoos. Het is een middle grade, wat ik niet heel vaak lees. Het boek staat al zo lang in de kast, nu moet ik hem echt gaan lezen.

Deep blue

Ooit kocht ik de Waterfire Saga trilogie op het Boekenfestijn. Lekker goedkoop waren ze en ze zagen er interessant uit. Toch belandde de serie ongelezen in de boekenkast en daar is ‘ie nog niet uit gekomen. Ik ben bang dat deze boeken niks voor mij zijn, maar ik ben benieuwd. Misschien kan ik deze serie wel doorgeven aan Petra als ik ze gelezen heb.

De kleine walvis

Dit boek(je) kocht ik ooit bij de kringloop. Het zag er zo lief uit en het verhaal klonk heel interessant. Het is wel een non-fictie boek, iets wat ik niet vaak lees.

De boekendief

Petra vertelde dat ze dit boek zelf al gelezen had en vond dat ik het ook moest gaan lezen.

Toen was het de beurt aan Janita. Af en toe lezen we boeken van elkaar, dus we weten heel goed wat er bij elkaar in de kast staat. Zij koos boeken waar ze zelf heel nieuwsgierig naar is. Als ik het boek dan goed vond, kon zij het daarna gaan lezen.

TBR 2020

Janita

With the fire on high

Een boek dat ik pasgeleden in Londen kocht. Ik heb al veel positieve verhalen over dit boek gehoord en ik ben erg nieuwsgierig.

The Poet X

Meteen nog eentje van Elizabeth Acevedo. Dit boek is geschreven in vrije versvorm, wat ik altijd erg fijn vind lezen. Tot nu toe heb ik alleen nog maar Nederlandse boeken gelezen die in deze stijl zijn geschreven, dus dit wordt dus mijn eerste Engelstalige.

Dry

Zelf is ze ook erg nieuwsgierig naar dit boek, dus ik moest het maar eens even snel gaan lezen.

De macht van het Wonderwoud

Dit boek is geschreven door een vriendin van mij en ik moet eerlijk bekennen dat ik het boek totaal vergeten was. Janita

When We Collided

Dit boek heb ik cadeau gekregen tijdens sinterklaas en het staat nog steeds ongelezen in de kast bij mijn ouders. Ik ben echt heel erg benieuwd naar dit verhaal, omdat ik enorm fan was van eerder werk van deze schrijfster.


Aan het einde van het jaar

Wat als ik een van de boeken niet lees? Heel simpel, dan moet het boek vertrekken. Veel van deze boeken staan al een poos in mijn boekenkast en ik lijk er maar niet aan toe te komen. Vooral De boekendief en De macht van het Wonderwoud staan er al erg lang. Hopelijk motiveert deze TBR me om eindelijk deze boeken te gaan lezen. Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge