Lijstjes

TBR februari 2021

Februari: ik doe mee aan #leesuiteigenkast en het is ook de maand van de Black Author Readathon. Ik ga deze twee combineren en wil proberen zo veel mogelijk boeken van zwarte auteurs te lezen uit mijn eigen kast. Ik heb een stapeltje boeken klaarliggen. Kijk je mee?

Ik probeer altijd al divers mogelijk te lezen. Auteurs uit andere landen, met andere ervaringen en verhalen. Deze maand is de Black Author Readathon en ga ik dus expliciet zwarte auteurs lezen. Dit is een groep die heel lang als minder neergezet is. Ik wil in februari vooral focussen op ‘Black joy’, zoals dat zo mooi verwoord wordt door anderen. Natuurlijk zijn er verhalen over racisme, politiegeweld en criminaliteit, maar ik wil me vooral richten op de gewone verhalen. Romantische verhalen, want dat is mijn lievelingsgenre.

Er staan genoeg boeken in mijn kast om te lezen, maar ik het uiteindelijk een stapel van 8 boeken gemaakt. Naast deze boeken heb ik ook nog een aantal recensie-e-books liggen, die ik ook graag uit zou willen lezen.

Deze maand hoop ik deze fysieke boeken te lezen:

  • Queenie – Candice Carty-Williams (hier ben ik zó benieuwd naar!)
  • Love, hate and other filters – Samira Ahmed
  • The right swipe – Alisha Rai
  • Hurricane child – Kacen Callender
  • Let’s talk about love – Claire Kann
  • Watch us rise – Reneé Watson & Ellen Hagan
  • Ayesha at last – Uzma Jalaluddin

Daarnaast heb ik nog een aantal boeken die ik voor Netgalley ga lezen. Dit zijn Chlorine Sky van Mahogany L. Browne en Like home van Louisa Onomé.

Naast al deze boeken van zwarte auteurs heb ik ook nog Ooit in september van Emma Anna liggen. Die hoop ik in de eerste week van februari uit te lezen (ik ben er al in begonnen), en hier komt binnenkort de recensie van online. Ook ben ik bezig in Liefde van A tot Z en Das Glück in Vollen Zügen. Hopelijk krijg ik de eerste uit en kom ik een stukje verder in de tweede.

Het is een flinke lijst geworden. Ik heb naast deze boeken ook nog een heel aantal biebboeken. Mocht ik deze stapel uitlezen, dan kan ik daar aan verder. Al verwacht ik dat zeker niet haha.

Welk boek ga jij sowieso lezen in februari? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge