Tag

TBR randomizer #1

TBR randomizer | Marieke's Books

Op de blog van Laurie kwam ik een leuk idee tegen. Zij laat een random nummer generator kiezen welk boek ze gaat lezen. Ik vind het zo’n leuk idee dat ik het nu ook zelf eens ga proberen. 

Hoe gaat het in z’n werk?

Het idee is dat je je TBR gaat verkleinen door random boeken van je lijst te lezen. Ik heb Laurie’s idee heel ietsje aangepast, omdat ik het boek wel meteen wil kunnen lezen. Daarom heb ik in plaats van mijn to-read lijst, een aparte lijst aangemaakt op Goodreads met alle boeken die ik wel heb.

Dus.. Op Goodreads heb ik een shelf gemaakt met alle boeken die ik in mijn boekenkast heb staan en die ik dus meteen kan lezen. Deze boeken krijgen in Goodreads allemaal een nummer. Op mijn plank staan er 112.

De random nummer generator laat ik dan een nummer kiezen tussen de 1 en de 112. Daarna zoek ik op Goodreads welk boek daar bij hoort en dat ga ik dan lezen. Easy!

Er is wel een uitzondering: als ik bijvoorbeeld een tweede boek uit een serie uitkies en ik heb het eerste deel nog niet gelezen, dan moet ik het eerste deel lezen. Zodra ik het boek gelezen heb, mag ik weer een nieuw nummer laten trekken en hopelijk lees ik dan eindelijk eens de boeken die al heel erg lang in mijn kast staan.

Oke, let’s go!

Ik heb de nummers 1 en 112 ingevoerd en ik kreeg nummer….

89!

Nummer 89 hoort bij The Belles van Dhonielle Clayton en dat wordt dus het volgende boek dat ik ga lezen. Ik heb er erg veel zin in, want ik heb erg veel goede verhalen gehoord!


Voor de maand maart wil ik mijn hele maand laten bepalen door dit systeem. Erg benieuwd of ik dat fijn vind werken. 

0 Comments

  1. Veel plezier! Ik ben een snelle lezer, dus ik ga steeds meer dingen samen voegen. Nu heb ik even een paar boeken liggen die ik echt moet lezen, dus binnenkort weer verder.

    1. Wat een leuke vraag! Er zijn natuurlijk boeken in mijn boekenkast waar ik op dit moment niet zo’n zin in heb. Van die boeken die er al heel lang staan en waar ik maar niet in kán beginnen, zoals Harteloos van Marissa Meyer. Maar er zijn ook boeken waardoor ik gewoon geïntimideerd ben, zoals Dagboek van een Geisha, waar ik dan ook tegenop zie.
      In beide gevallen denk ik dat ik het boek wel gewoon was gaan lezen, maar dat ik dan toch iets minder enthousiast zou zijn geweest om te beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge