Lijstjes

TBR voor The Reading Rush

Deze week is het weer zover: The Reading Rush! Vorig jaar deed ik ook al mee, meer over dat jaar kun je hier lezen. Dit jaar doe ik gezellig weer mee! Ik heb een beetje een overambitieuze TBR gemaakt, maar we zien wel hoever ik kom. Kijk je mee?

Wat is de Reading Rush?

De Reading Rush is de grootste readathon van boek-land en het wordt georganiseerd door Ariel en Raeleen. Er zijn lees-challenges, twitter sprints, Instagram opdrachten en read-ins. Het grote doel? Gewoon zo veel mogelijk lezen en plezier hebben. De readathon loopt dit jaar van 20 tot en met 26 juli.

Vorig jaar vond ik de Reading Rush erg leuk. Er doen zo ontzettend veel mensen mee en die mensen komen uit zo veel verschillende landen! Op de website van de Reading Rush kun je met elkaar praten, kun je je voortgang bijhouden en kun je zelfs badges winnen.

Mijn Reading Rush TBR

Zie hier: mijn Reading Rush TBR 2020! Dit jaar zijn er weer 7 challenges en ik heb geprobeerd boeken te zoeken die bij de challenges horen.

De challenges zijn:

Read a book with a cover that matches the colour of your birth stone.

Ik ben geboren in februari en mijn geboortesteen is een amethyst. Een amethyst is paars en dus koos ik voor Raak me. Niet. van Laura Kneidl. Dit boek heeft paars-tinten op de cover, dus die tel ik voor deze challenge.

Read a book that starts with the word “The”.

Hiervoor moest ik echt even goed zoeken, maar uiteindelijk koos ik voor The Hunger Games van Suzanne Collins. Ik moet eerlijk zeggen, ik heb de boeken nog nooit gelezen.

Read a book that inspired a movie you’ve already seen.

Deze sluit mooi aan bij de vorige challenge, want The Hunger Games heb ik al wel gezien, maar nog niet gelezen. Hier zet ik dat boek dus ook in.

Read the first book you touch.

Voor deze challenge ben ik naar mijn stapel biebboeken gegaan en pakte daar het eerste boek op dat ik aanraakte. Dit bleek Quotum van Marloes Morshuis te zijn. Ik ben ontzettend benieuwd naar dit boek, want tot nu toe heb ik alleen nog maar positieve reacties gelezen over dit boek.

Read a book completely outside of your house.

Gelukkig wordt het deze week weer een beetje mooier weer en kan ik weer in de achtertuin lezen. Voor deze challenge besloot ik Truth or Dance van Chinouk Thijssen op te pakken. Dat lijkt me een heerlijk boek om in de achtertuin te verslinden.

Read a book in a genre that you’ve always wanted to read more of.

Meestal lees ik romance, feelgood of new adult. Voor deze challenge kan ik verschillende boeken inzetten. Quotum of The Hunger Games, want dat zijn dystopisch verhalen. Truth or dance, want dat is een jeugdboek en die lees ik ook niet zo vaak. Toch denk ik dat ik Zomervacht van Jaap Robben voor deze challenge inzet. Ik heb al een gedeelte gelezen en het is heel ver buiten mijn eigen comfortzone. Toch ben ik erg benieuwd naar het einde en daarom wilde ik het boek toch in mijn TBR benoemen.

Read a book that takes place on a different continent than where you live.

Deze challenge vond ik niet heel erg moeilijk en ik koos dan ook een boek dat zich afspeelt in Amerika. Voor deze challenge lees ik Het geheim van Elle Kennedy, een recensieboek van een van mijn favoriete schrijfsters. Dat kan alleen maar heel fijn zijn.

Op mijn TBR ligt ook nog Land van Dadels en Prinsen van Frank Nellen. Dit boek wil ik graag lezen omdat het op de shortlist voor Beste Boek voor Jongeren staat. Paula van Bookbreak.nl wil het deze week ook gaan lezen, dus we hebben besloten er een buddyread van te maken.

Doe jij mee met de Reading Rush? Welke boeken heb jij gekozen voor de challenges?

2 Comments

    1. Ohh, thanks voor de tip! Die wil ik inderdaad erg graag lezen. Misschien weet ik die ook nog in mijn TBR er bij te stoppen, maar anders komt ‘ie zeker binnenkort aan de beurt. Al is 3 dystopians in 1 week lezen misschien een beetje teveel, vooral omdat ik ze eigenlijk nooit lees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge