Recensies

Ten Tiny Breaths – K.A. Tucker

Let op: triggerwarning aan het einde van deze recensie

Ten Tiny Breaths is het eerste boek wat ik van K.A. Tucker heb gelezen. Deze schrijfster zag ik al veel voorbijkomen bij andere bloggers en booktubers en ik had al veel positieve recensies gelezen. Ten Tiny Breaths stond daardoor al een hele tijd op mijn TBR, maar ik had nooit echt de behoefte om het boek op te pakken. Toen ik een maand Scribd kon proberen, besloot ik haar boeken eens te proberen. 

Waar gaat Ten Tiny Breaths over?

4 jaar geleden gebeurde er iets waardoor Kacey’s leven totaal op de kop kwam te staan. Een dronken chauffeur botste op haar auto, waardoor haar ouders, haar vriend en beste vriendin gedood werden. De herinneringen aan deze gebeurtenis achtervolgen haar nog altijd. Het vasthouden van de hand van haar dode vriend en het luisteren naar de laatste ademhaling van haar moeder. Kacey wil haar verleden achter zich laten en vertrekt samen met haar 15-jarige zusje naar Miami.

In Miami ontmoet ze Trent, haar buurman, bewoner van appartement 1D. Hij is ontzettend leuk, maar Kacey is vastbesloten om iedereen op een afstand te houden. Trent is echter vastbesloten om Kacey voor zich te winnen. 

Wat vond ik er van?

Ten Tiny Breaths was een heel stuk emotioneler en intenser dan ik verwacht had. Natuurlijk liet de blurb al wel doorschemeren dat Kacey genoeg mee gemaakt had in haar leven, maar ik had niet verwacht dat het boek zo emotioneel beladen zou zijn. Het boek behandeld veel zware onderwerpen en dat is wel iets om rekening mee te houden. De triggerwarnings van dit boek staan onder aan deze recensie. Juist dat deze zware onderwerpen niet geschuwd werden, vond ik erg fijn.

Ik vond de verhaallijn erg mooi uitgewerkt en ook realistisch. In sommige boeken worden de problemen meteen opgelost, maar dat was in Ten Tiny Breaths zeker niet het geval. Juist daardoor voelde het verhaal geloofwaardiger aan en het zorgde er daarnaast ook voor dat ik ontzettend met de personages meeleefde. Je leert Kacey en Trent kennen over een langere periode en daardoor leer je ze ook goed kennen. En het toffe? Je leert niet alleen Kacey en Trent kennen, maar ook Livie, Kacey’s zusje, en Storm en haar dochtertje Mia. Ze vormen zo’n bijzondere groep!  En wat dacht je van iedereen bij de stripclub? Ook die personages komen veel naar voren. Geen vlakke karakters te vinden in dit boek. En mocht je het gevoel hebben dat je iemand nog niet echt kent? Dan is de kans groot dat hij/zij in een volgend deel voorbijkomt.

Just breathe, Kacey. Ten tiny breaths. Seize them. Feel them. Love them.

Het boek bestaat uit 9 delen, allemaal met een titel die de ontwikkeling van Kacey goed laat zien. Hierdoor is het verhaal mooi opgedeeld en heb je ook meteen een idee van wat er gaat gebeuren. Soms zorgde dit er wel voor dat het verhaal een beetje voorspelbaar werd.Zo had ik een aantal dingen al ver van te voren door, wat wel jammer was. Maar dan kwam de geweldige schrijfstijl van K.A. Tucker weer naar voren en was de voorspelbaarheid zo weer vergeven.

Dit boek heeft me heel erg verbaasd. Ik had niet gedacht zo gek te zijn op haar schrijfstijl en zo in het boek te worden gezogen. Dit eerste deel heeft me heel erg nieuwsgierig gemaakt naar het tweede deel, over Kacey’s zusje Livie. Op naar meer K.A. Tucker!

Ten Tiny Breaths – K.A. Tucker – Atria Books – 320 pagina’s – ISBN 9781476740331 – ★★★★☆

Trigger warnings: verlies van geliefden, rouw, misbruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge