Lijstjes

Terugblik 2022 | lezen, bloggen en persoonlijk

De eerste dagen van het jaar zitten er al weer op! Tijd om terug te blikken op 2022. Wat heb ik dit jaar gelezen? Wat gebeurde er allemaal op persoonlijk vlak? Vandaag vertel ik je over al deze dingen. 

Favoriete boeken van 2022:

Afgelopen jaar las ik ‘maar’ 37 boeken en dat is voor mijn doen erg weinig. De afgelopen twee jaar (2021 en 2022) samen, las ik in totaal 87 boeken, een aantal waar ik normaal makkelijk bij in de buurt kwam in één jaar. Maar ik ben niet ontevreden, zeker niet! Afgelopen jaar was mijn drukste jaar tot nu toe. Afstuderen, nieuwe baan en verhuisd, meer daarover onder het kopje Persoonlijk. Uiteindelijk ben ik heel blij met deze 37 boeken. Aan het einde van 2022 pakte ik het lezen weer langzaam op. Ik maakte ’s avonds weer tijd voor een uurtje lezen, las onderweg naar werk en was weer enthousiast over boeken. Dit hoop ik in 2023 vol te houden, ik heb het lezen zo gemist!

Er zijn 4 boeken die afgelopen jaar 5 sterren hebben gekregen van mij, maar toch bestaat mijn favorieten lijst uit 6 boeken. De laatste twee boeken hebben dan wel 4 sterren gekregen, maar waren erg goed en wilde ik toch nog even benoemen.

5 sterren:

The love hypothesis – super populair boek en ik ben ook helemaal gek op dit boek. De personages zijn leuk, de setting is tof en ik vloog door het boek heen.

Het meisje met de luidende stem – dit boek las ik omdat het geselecteerd was voor ‘Beste boek van jongeren’. Ik zag veel lovende recensies online en ik kan je vertellen: dit boek is heel indrukwekkend en echt een aanrader!

Reminders of him – natuurlijk kan Colleen Hoover niet op dit lijstje ontbreken. Ik ben groot fan van deze schrijfster en met dit boek heeft ze het weer gedaan. Reminders of him is een emotioneel en mooi verhaal. Ben je al fan van deze schrijfster, pak dan zeker dit boek ook op.

Every summer after – nog een super populair boek waar ik van tevoren sceptisch over was. Maar ook Every summer after heeft mijn hart gestolen. Het verhaal zit goed in elkaar en ik kon het maar moeilijk wegleggen. Ik kijk enorm uit naar het volgende boek van deze schrijfster.

4 sterren:

Lovelight Farms – ook dit kerstboek is op mijn favorieten-lijstje beland. Het verhaal is super lief, met geweldige personages en een erg leuke setting, namelijk een kerstbomenboerderij. Mijn volledige recensie lees je hier. Ook van deze schrijfster ga ik zeker weten meer lezen.

Anatomy: a love story – als laatste een boek wat buiten mijn comfortzone lag, maar wat mij erg goed bevallen is. Het boek zit vol met medische termen (als medisch bioloog vond ik dat erg tof), veel smerige beschrijvingen en een erg goede setting. Dit boek heeft me blij verrast.

Bloggen

Afgelopen jaar heeft mijn blog best wel stil gelegen. Dit komt omdat mijn leven even redelijk chaotisch en stressvol was (zie het kopje Persoonlijk). Toch heb ik in december het bloggen weer opgepakt. Ik deed namelijk een blogchallenge, waarbij ik geprobeerd heb om elke 2 dagen een post online te zetten. Waar ik in de maanden januari-november 12 posts online zette, zou ik in december er 15 online zetten. Helaas is dit niet helemaal gelukt, maar deze challenge heeft me wel weer in de flow laten komen. En daarnaast ben ik er achter gekomen dat een blogpost elke twee dagen voor mij niet haalbaar is, maar ik wil wel gaan proberen om elke week twee blogposts online te zetten. Dit ga ik niet beloven, maar het lijkt me heerlijk om weer frequenter te bloggen.

Persoonlijk

2022 was het jaar van persoonlijke hoogtepunten. Na 6 jaar studeren mag ik mezelf nu eindelijk Master of Science noemen, want in augustus behaalde ik mijn masterdiploma van medische biologie. Daarnaast haalde ik ook mijn bevoegdheid voor lesgeven, wat ik dan ook sinds september doe. Ik ben dus ook bij mijn eerste werkplek begonnen, als docente biologie. Super leuk werk, maar ik moest wel flink wennen. En naast dit alles ben ik ook nog verhuisd. Ik heb het mooie Nijmegen na 6 jaar ingeruild en ben weer richting de Veluwe getrokken. Dit alles om te gaan samenwonen met de liefste, mijn vriend, wat me heel goed bevalt.

Zo, dat was hem weer, mijn terugblik op het jaar. 2022 was een druk, maar ontzettend leuk jaar! Er gebeurde heel veel in mijn persoonlijke leven en tegelijkertijd las ik juist heel weinig. Hoe was jouw leesjaar 2022? Heb je nog nieuwe favorieten ontdekt?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge