Wrap up

Terugblik 2023+ 5x favoriete boeken

Gelukkig nieuwjaar! 2023 zit er alweer op en wat een ontzettend fijn jaar is het geweest. Hoog tijd om even terug te blikken. Kijk je mee?

Het jaar in cijfertjes

2023: het jaar van lezen als hobby weer oppakken, weer tijd vrij maken om te lezen en het plezier weer terugvinden in mijn lievelingshobby. Ik was namelijk in de voorgaande jaren dat plezier een beetje kwijtgeraakt.

In 2023 las ik in totaal 54 boeken.

Van die 54 boeken kwamen er 10 uit mijn eigen kast, 14 uit de bibliotheek, 21 heb ik geluisterd via Storytel en 9 gelezen op mijn ereader. Komend jaar hoop ik er meer uit mijn eigen kast te lezen.

In 2023 heb ik gemiddeld 3,7 sterren uitgedeeld. Dat is 0,2 hoger dan de twee jaren ervoor.

Ik gaf in 2023 lekker veel boeken 4 sterren. Hopelijk geef ik komend jaar nog meer boeken 4 of 5 sterren.

Ook is 2023 het jaar van de kerstboeken. Ik las er namelijk 5, wat neerkomt op zo’n 9,3% van mijn totale hoeveelheid boeken. Dat is best veel!

En hoeveel boeken ik gekocht heb in 2023? Daar begin ik niet aan haha! Laten we maar zeggen dat ik in 2024 me meer wil focussen op de boeken uit mijn eigen boekenkast.

5 favorieten in 2023

Before I let go – Kennedy Ryan

Dit boek staat zeker weten op nummer 1! Het is een emotioneel boek, hartverwarmend en hartverscheurend. Ik las het boek aan het begin van het jaar, en moet gewoon nóg aan dit boek denken. Het zit erg goed in elkaar en ik kan niet wachten totdat deel 2 in deze serie uit komt. Misschien dat ik dan dit boek herlees, dat zou helemaal geen straf zijn!

When in Rome – Sarah Adams

Ik wilde eigenlijk het tweede boek in deze serie gaan lezen, Practice makes perfect, maar daarvoor wilde ik eerst deel één lezen. En dat bleek een hele goede keuze te zijn. Heerlijk boek, fijne personages en toffe setting. Heel benieuwd naar deel 2 in deze serie!

You, Again – Kate Goldbeck

Dit boek is gewoonweg fantastisch. Het zit zó goed in elkaar! Ik heb van elke bladzijde genoten en ben heel benieuwd naar meer werk van deze schrijfster.

Love Theoretically – Ali Hazelwood

Ali Hazelwood is hard op weg om een van mijn favoriete schrijfsters te worden. Haar boeken stellen tot nu toe nooit teleur! Ook met dit boek heb ik me ontzettend vermaakt. Op naar meer boeken van haar.

Nothing to see here – Kevin Wilson

Dit boek kreeg niet de volle 5 sterren, maar zat er zeker niet ver vanaf. Het is heerlijk bizar, maar ook heel liefelijk en mooi. In Nothing to see here wordt Lilian gevraagd om te zorgen voor de twee kinderen van haar vriendin. Het grote doel: de kinderen rustig en tevreden houden. Lukt dat niet? Dan is er een kans dat ze spontaan in brand vliegen. Zeker een raar boek, maar ook heel hartverwarmend.


Hoe was jouw leesjaar? En wat was jouw favoriete boek van 2023? 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge