Recensies

The Notebook – Nicholas Sparks

The Notebook - Nicholas Sparks | Marieke's Books

De film heb ik al een keer of 5 bekeken, maar het boek had ik nog nooit gelezen. Het stond al wel een hele poos in mijn kast, al een jaar of 3. Het stond gewoon stof te vangen. Ik was toch wel erg benieuwd naar het verhaal in boek-vorm en besloot het boek maar eens op te pakken. 

Ik ben echt ontzettend gek op de film. Het is dan ook niet voor niks dat ik hem al wel een keer of 5 bekeken heb. Je zou denken dat ik ondertussen het verhaal wel zat zou zijn, maar niets is minder waar. Ik ben echt gek op dit verhaal en wilde het dus ook graag als boek lezen.

Wat dun!

Dit boek was verrassend dun. Toen het nog in m’n boekenkast stond, dacht ik dat het ongeveer 250/300 bladzijden zou hebben, maar nee hoor. Ik sloeg het boek open en zag dat er achterin de eerste hoofdstukken van Safe Haven zaten. Uiteindelijk telde het boek maar 152 bladzijden. Ik was verward. Dit boek kon toch niet zo ontzettend goed zijn en maar 150 bladzijden bevatten? Sparks, die bekend staat om de emoties in z’n verhalen, kan dat toch niet in zo weinig bladzijden?

Nicholas Sparks omschrijft alles zo ontzettend mooi. De omgeving, de mensen en hun handelingen. Het is net of je zelf ook in die wereld bent. Dat je achter de hoofdpersonen aanloopt terwijl zij gewoon hun leven beleven. Door zijn schrijfstijl voelde ik me zo verbonden met de hoofdpersonen!

In The Notebook draait het om het dacht boek dat Noah bij heeft gehouden. Door stukken uit dat dagboek wordt je als lezer teruggevoerd in de tijd. Wat ik wel miste was de eerste ontmoeting tussen Noah en Allie. Dit wordt in de film wel uitvoerig behandeld, maar in het boek wordt het gedaan door een korte terugblik. In principe mis je daardoor niks, maar ik vind juist dat eerste moment zo goed uitgewerkt in de film. Dus complimenten voor de filmmakers op dit gebied. Maar voor de rest van het verhaal gaan mijn complimenten naar Nicholas Sparks. Dit boek is werkelijk een prachtig liefdesverhaal. Misschien wel mijn lievelings liefdesverhaal ooit.

The Notebook – Nicholas Sparks – Boekerij – 152 pagina’s – ISBN13 9789022585634 – €17,50 – ★★★★★

 

0 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge