Recensies

The Risk (Briar U #2) – Elle Kennedy

The risk - Elle Kennedy | Marieke's Books

Een nieuwe serie van Elle Kennedy? Natuurlijk moet ik die lezen! Ik kocht de eerste 2 delen als ebook, zodat ik gelijk mijn nieuwe e-reader uit kon testen. Maar wat vind ik van haar nieuwe serie? Net zo verslavend als de Off-Campus serie?

In The Risk volgen we Brenna Jensen, de dochter van hockeycoach Jensen. Ze is een erg stoere meid en ze kent geen angst. Of nou ja, dat is wat ze de buitenwereld laat geloven. En daarnaast maakt het haar helemaal niks uit wat andere mensen over haar denken. Als de dochter van de coach kan ze natuurlijk niet met een speler uit een rivaliserend team daten. Dat kan gewoon echt niet.

En dan is daar Jake Connelly. De sterspeler van Harvard en Brenna heeft zijn hulp nodig. Ze wil namelijk enorm graag een internship en daar heeft ze hem bij nodig. Hij moet haar nep-vriendje worden. Jake heeft echter een voorwaarde. Voor elke nep-date wil hij namelijk een echte date..

Klinkt als de perfecte New Adult toch? Beetje voorspelbaar, dat wel, maar dat vind ik met New Adults niet zo erg. Toch kon dit boek niet helemaal aan mijn verwachtingen voldoen. Het voelde een beetje alsof ik de Kennedy-formule doorhad. Ik wist halverwege het verhaal al zo’n beetje hoe het ging lopen, omdat Kennedy vaker hetzelfde trucje doet, en dat maakte het boek minder leuk. Ik baalde zelfs een beetje toen ik het boek uit had. Daarnaast vond ik dat er, vooral naar het einde toen, veel te weinig nadruk meer op de relatie lag. De nadruk lag veel meer op persoonlijke successen. Ook tof, maar daar kwam ik niet voor. Ik wil ook een superduper romantisch einde erbij.

The risk - Elle Kennedy | Marieke's Books

Ondanks dat het boek qua verhaallijn niet heel verrassend was, waren er nog genoeg positieve puntjes aan het boek. Zo is Brenna echt een super tof personage. Vanaf de eerste bladzijde had ik haar in mijn hart gesloten. Ze staat haar mannetje en weet duidelijk wat ze wil. En Jake? Wat een cutie! Hij was echt geweldig en ik had meteen een zwak voor hem.

Daarnaast vond ik de chemie tussen deze 2 personages goed uitgewerkt en voelde ik het ook echt. Het is ook fijn om over een ander team te lezen dan het team van Garrett en John. Een beetje nieuwigheid. Don’t get me wrong, ik hou van Garrett en John, maar het is ook fijn om even af te kunnen wisselen.

Deel 3 komt aan het einde van dit jaar uit en ik ben zeker van plan om die ook te lezen. Ondanks dat deze serie tot nu toe een klein beetje tegenvalt, zijn de schrijfstijl en de goed uitgewerkte personages zeker factoren waarvoor ik terug zou komen.

PS: Ik heb ergens een rumoer opgevangen dat de Briar U-serie door uitgeverij Volt vertaalt gaat worden!

The Risk (Briar U #2) – Elle Kennedy – Elle Kennedy Inc. – 432 pagina’s – €4,99 (e-book) – ★★★☆☆

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge